Hajde da spustimo malo strasti ovde – savetovati nekom da se obrati za profesionalnu pomoc na pravom mestu je najbolji savet koji mozes da das nekome ako mu tvoja pomoc ne donosi “peace of mind”. Toliko smo valjda naucili u ovoj zemlji: prost primer, ja umalo da platim neznam koliko za poreze ovde da sam dopustila H&R strucnjaku da zavrsi income return.
Nisam – pozvala sam IRS direktno i sama zavrsila takse, ljudi su nesebicno proveli sa mnom na telefonu neznam koliko vremena kako bi mi sve objasnili. Od tada nikada ne placam nikoga da mi radi takse – ako nesto neznam pozovem IRS, dokumentujem podatke sa kim pricam i dobijem sve sto mi treba – za dzabe.
Dakle, ja mogu neciji savet da uzmem into consideration ali ipak pitam tamo gde treba. Da dam jos primera: kada mi je Progressive ubacio 3 points jer je moj suprug imao illegal left turn, ja sam pozvala government agency da pitam zasto se njihovo bodovanje toliko razlikuje od zvanicnog u DMV. Uz put sam saznala da mi Progressive nije smanjio rate koji je obecao nakon settlement sa state-om. Ja sam prvi podatak mogla da saznam od svoje prijateljice ali ovaj drugi nikako. Znaci – sto rece D&D, ako covek nije radio re-entry permit (a mozda i jeste nego zaboravio da nam kaze) njemu je dosad trebalo da GC bude oduzeta (kao sto se ispred mene desilo pevacu grupe Ruz, ako se neko njih jos seca, zaboravih da li se covek zove Vuk ili slicno ali raspravljao se u ambasadi kada sam ja imala interview).
Ja licno mogu da posavetujem najbolje sto mogu i trudim se da budem maksimalno objektivna – ali u ovim Ujedinjenim Drzavama kada dodje do poreza ili legalno/nelegalnog statusa ja ne mogu da savetujem nikome ono sto ja sama ne bih uradila – a to je konsultovala profesionalce.
Zato momci – mir na forumu!

Pokretac teme ako zeli moze da ostavi jos detaljnije podatke – evo ja uzimam na sebe da pozovem immigration – ali ne verujem da ce odgovor biti drugaciji od onog sto smo vec obrazlozili. “Mlada” moze da upise skolu ako zeli i bice legalno ovde dok prolazi vreme ako mogu to materijalno da izdrze.
Mozda immigracioni advokati znaju za jos poneku foru we are not aware of.
Nemojte da terate ovu tetu (alias moderator-od-nedelju-dana) da u prvim danima pravi mir medju decom...