View Single Post
Staro 22.10.2008, 06:07
paok32 paok32 je offline
Član

Datum prijave: 18.10.2008
Nepromenjeno

Da samo razjasnim,
normalno da je najbolje obratiti se profesionalcu, sto smo prvo i uradili, ali smo hteli da cujemo i iskustva ljudi koji su mozda bili u slicnoj situaciji. Normalno kada prvi put dodjes u zemlju sigurno nemas advokata na svakom koraku kojeg ljubazno mozes da pitas sta da radis.
Zato je svaki savet i iskustvo dobrodosao.
Takodje ideja mi je bila da vidim da li je neko prolazio kroz proceduru dobijanja drzavljanstva i da vidim kako to izgleda?
Zana, sto se tice nekih podata koje bih mogao jos da ostavim, mislim da sam sve napisao sem da je devojka dosla na multiplaj vizu, ali da su joj dozvolili boravak samo na tri meseca, tj u decembru joj istice rok. Multiplaj joj istice u maju 2009. Za taj re-entry permit ne znam ni sta je. Prosle godine sam imao malo problema na ulasku jer sam bio van zemlje 10 meseci, i tacno je da zbog toga zezaju, ali kada sam im rekao da zavrsavam skolu u mojoj zemlji njima je to bilo OK.
V777, rekla si da postoji varijanta o produzivanju vize, zanima me koliko to mora da se uradi pre isteka legalnog boravka, dal znas kako ide procedura?
Ili je bolje ici na studentsku odmah. Od jednog advokata smo culi da se one tesko sad dobijaju. I da li je to potrebno raditi preko advokata? Takodje ti ne savetujes nikome da bude ilegalno?
Svaka savet i pomoc je dobrodosao, zato nema razloga za prebacivanje, i hvala svima na savetima do sad.
Reply With Quote