View Single Post
Staro 04.10.2014, 13:35
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Znam da sam ranije na instrukcijama citala "diploma iz srednje skole(12 godina neprekidano),sad pre neki dan sam popunjavala rodjaku aplikaciju za lutriju i primetim da pise...navodim:

You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit http://online.onetcenter.org/ {this link will open in a new window} to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa.'

Koliko vidim ovde vise ne stoji 12,godina kontuinirane skole-dali to znaci,da mozes da prodjes i sa 3 godine srednje skole,ako imas diplomu za zavrsenu srednju skolu. I cak ako se trazi 12 godina neprekidnog obrazovanja,dali tu ulazi vaspitaliste(posto u moje vreme se islo obavezno pre nego krenes u prvi razred)
pa pri tome imas 1 godinu(preskolske godine)+8 razreda osnovne+3 ili 4 srednje,sto bi donelo do 12 ili 13 godina kontuinirane skole. A trazi se 12.

Ne vidim problem ako imas tri godine srednje skole,i pri tome onu glavnu diplomu za zavrsenu srednju skolu.
Ne znam jeli jos neko primetio da je ovaj deo promenjen. Kad popunjavate aplikaciju procitajte ispod izbora obrazovanja, ne stoji vise 12,vec samo "full course of study"???

Neko drugi-misljenje????
Reply With Quote