Ok, izvini :naughty: nisam pocela da vicem, nego mi se ucinilo da si se klackao na dve stolice:naughty: dosta je ljudi bilo neozbiljno sa zelenom kartom, a kad dodje brak i deca onda daj vracaj izgubljeno, daj da svi palimo nazad.
Cinjenicno stanje je da neki ljudi drze sve opcije otvorene, a neki ne - ja vise volim da se "druzim" sa prvom kategorijom... da, te price iz 80-tih su mi jako poznate: sve u sistemu i moje familije - sta ima da zidam kucu kad imam drzavni stan, sta je to bese stanarsko pravo, sta cu ja po tudjim zemljama da se grbavim tamo i tako up and down godinama dok nije zagustelo. Isto smo godiste inace...
Sta da ti kazem, ostalo ti je jos 5 godina cekanja (ne verujem da moze da se ubrza) jedino ako tvoj otac ne izdejstvuje nesto preko drugacijih osnova. U medjuvremenu konkurisi svake godine. Trebalo je da odes u imigraciono dok si bio ovde i da pricas sa njima.
E sad opet (obrati paznju - sad vicem :naughty: jer ti ne da si propustio jednu sansu nego malo vise), da si bio kod advokata on bi ti verovatno rekao da Zelena karta koju si ti imao u ono vreme nije imala expiration date (izdavane do 1989), te da si sve do kraja septembra prosle godine mogao da predas Form I-551 da ti samo zamene kartu (kao sto se to desilo tvom ocu pretpostavljam - verujem da je to bio razlog a ne da li je neko uplacivao taksu ili ne, jer ne verujem da su u to vreme imali pristup tome - odnosno pre ovih antiteroristickih zakona nisu smeli tako lako da ti "brkaju" po personal info). Sve si to mogao da vidis [URL="http://www.uscis.gov/propub/ProPubVAP.jsp?dockey=6795c8bdfa4a7d08be9154050c8fefb5"]ovde[/URL].
I sta da ti kazem sad... srecno...
|