View Single Post
Staro 30.10.2008, 17:04
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

@mvp977 Cottage cheese moze da se nadje u svakoj radnji, od raznih proizvodjaca i po raznim cenama. Ja ga jedem sa seckanim vocem ili Horizon sa dzemom od neceg i pola begel-a... ne koristim ga ni zasta drugo jer mi je slab - neslan i kind of vodenast sto ja nikako ne volim kao osobinu u mojoj gibanici. Od ljudi koje ja znam ovde, svi koji su na dijeti (zdravstvenoj ili za mrsavljenje) jedu low fat cottage cheese umesto drugih sireva. Iskreno - s obzirom da ja iznad svega cenim taste (imam ubrzan metabolizam - hvala mama! nemam problema sa pritiskom, holesterolom ili viskom kilograma te jos uvek mogu kako hocu). Sve je stvar ukusa i nacina pripreme - svako moze da koristi u kuvanju sto god pozeli.

Riba - ja jedem samo bele ribe: oslic (hake, whitning, white fish), halibut... nemam pojma za ostalo i ne gledam - od salmon se najezim kad ga vidim, kao uostalom i od svake jarko narandzaste hrane

Dan Tana - da, cula sam za neki restoran ali neznam gde je - ja jedem kod kuce jer dobro kuvam (ah ah ha) a i ne mogu da se zamaram sa da li neko koristi americki sladak sos, ili stavlja secer ili med u jelo... vise sam dosadna samoj sebi sa pitanjem - jel ima nesto slatko unutra pa onda oni trce u kuhinju da pitaju... Dakle, mozda covek jos uvek drzi restoran - ne znam, ja kad izlazim sa prijateljicama na rucak to je obicno Coral Tree Cafe, Jerry's Famous Deli i slicno. Za pljeskavice i cevape idem u bosanski restoran Aroma (nekako uvek uzmem za to go). Sve ostalo spremam kod kuce zato sto sam matoro zakeralo i sve mi nesto smeta u restoranskoj hrani (uvek narucim samo neku salatu valjda je tu malo verovatno da ce da "nakrkaju" nesto sladunjavo ha ha)

@steficacvek da nije problem, mogu da napisem spisak gde ja sta kupujem (samo nemoj posle neko da kaze da sam control freak jer imam utvrdjene spiskove i radnje vec godinama - ne zato sto sam dfghh%^$ nego da brze zavrsim kupovinu i pametno potrosim novac mada moj suprug misli da je ipak ono prvo u pitanju). Inace ja sam gore navela telefone jer nekad moram da pozovem da vidim gde da odem da kupim nesto. Meni je uzelo godine da pronadjem svez kvasac u LA (ne volim da koristim suvi, a u LA se nesto slabo mese strudle jel'te) ali kad sam nasla sve je sad ok - pozovem Surfas (specijalizovana radnja za restorane), narucim, pokupim kvasac kad me pozovu, uz put uzmem i organic/belo/unbleached brasno sa glutenom koje je fenomenalno za mesenje - ukljucim moj kitchen aid i gojim muza samo tako

Da ne zaboravim - jednom mi u restoranu zamirise sarma - ja pogledam ono stvarno: izgleda isto, pise Old Fashion cabbage rolls... mila majko, kad sam ja to dobila - unutra seckana junetina, mogo pirinca, suvo grozdje, orasi i nesto slatko - i jos nesto opasno kiselo a nije od kupusa... bllahhhh!!! I sta da vam kazem, onda ja utrosim vreme, kupim tuzlanski celu glavicu u kesi pa motaj... dok ima kupusa. Nesto skuvam, sve ostalo u zamrzivac. Pa cet'r sata na skraj sporeta sto bi rekla moja nana lol i svi srecni... i pare u dzepu... i sarme koliko neces lol

Last edited by Zana; 30.10.2008 at 17:11.
Reply With Quote