Citat:
Prvobitno poslao korisnik kalex
Da se ne lazemo sva ova prica o ostavljanju prijatelja, nacina zivljenja, lepih uspomena, iskustava i slicnog vazi za ljude koji su ranije napustili Balkan i imali nesto ostaviti. Nacin zivljenja se promenio, nema druzenja, zadovoljstava kao nekad, radi se u kapitalizmu do 17-18h, subotom-nedeljom. Ljudi se slabo druze, nemastina i otudjenost vladaju. Politika ispira mozak. Vecina nas gubi i familiju i prijatelje kroz sve to.
Da zakljucim svima nama polako ostaje samo porodica u zivotu, a kad je vec tako, onda sa njom bolje da odem negde. Vecina nas vise nema sta na Balkanu ostaviti (emocije, nekretnine, druzenje...). Sve sto ostavljamo su samo zivi roditelji. Govorim naravno o ljudima koji igraju lutriju i o 2014. godini, a ne sta se nekad ostavilo. Smesna prica o kajanju, vecina ljudi oko mene se ne druzi niti imaju sa kim da se druze, nemaju za sta da kupe sebi zimsku jaknu, da ne govorim o necem ozbiljnijem. Kog pojedinca boli uvo za kajanje i ovaj prostor u takvom stanju kad se nema sa kim normalno ni ispricati ni kupiti sebi obucu ili odecu...
|
Mislim da je pogresno na osnovu samo vlastitog zivota i iskustva generalizovati stvari.
Mislim da je bilo vise prica na forumu o ljudima koji su skoro otisli ili se tek spremaju da odu, da njima zivot nije takav kakave je opisan u postu. Naprotiv, ljudi su imali vrlo sredjen zivot, ali su se ipak odlucili da odu.
A pitanje je - ako ovdje ne mozes sebi kupiti obucu ili odjecu, s obzirom na troskove vize i avio karata (da ne spominjem snalazenje nakon slijetanja do prve plate - ako nemas nekoga tamo da te sponzorise) kako planiras da odes u SAD?