View Single Post
Staro 13.11.2014, 14:08
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sasa99 Prikaz poruke
Sto se tice beskucnika ima ih mnogo I da nisam dosao ne bih verovao da ih ima u toliko velikom broju. Na televiziji nigde nisam mogao da vidim tu stranu. Pokazuju samo holivudske zvezde a ova druga strana nikako. Mislim da je ta druga strana bolje resena kod nas.
Pitam se jel toliko ti ljudi ne mogu da nagu posao kad smo mi dosli I snalazimo se zasto ne bi mogli svi. Ako su bolesni onda shvatam ali ako su zdravi nije mi jasno. Jer u Americi mislim da ako si vredan ako ti se radi ako se trudis nemozes propasti.
Isto tako dosadasnji moj utisak je da ovde veci deo posla zavisi od mene koliki cu uspeh da dostignem zavisi veci deo od mene a dole kod nas koliko da se trudim I radim veci deo posla ne zavisi do mene vec od neke druge faktore
Ovde bar mozes put po noge i u novu avanturu. Da trazis novi posao. Kod nas - posao imaju srecnici i drze ga se grcevito do kraja zivota u idelanom slucaju...

Ja sam u tolijem kraju, sneg padne jedan dan godisnje, pored okeana. Beskucnike vidjam svako vece ako prodjem kroz odredjeni kraj gde su restorani i prodavnice (nesto Evropskog tipa gde ima ljudi koji prolaze ulicom cesto). A sto ides juznije sve ih je vise - u Austin TX sam ih videla jako puno - klima topla za spavanje napolju i kad sam bila U Orlando FL videla sam na mnogo mesta kako se trude da ih teraju iz tih krajeva. Npr u Floridi ti je sad zakonom zabranjeno da sluzis hranu beskucnicicma. klikni

Ja mislim da je ova diskusija veoma relevantna i vezana za planiranje dolaska ovamo. Mora da se ima dovoljno novca za pocetak, pogotovu ko dolazi sa decom. Mozda stvarno vazi ona maksima posalji jednog da se snadje pa dovedi ostale...
Reply With Quote