View Single Post
Staro 01.11.2008, 05:44
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno Da se nastavim...

1. Chicken Bologna – Pileci Parizer 16 oz (453 grama) Foster Farms, moze da se vrlo cesto nadje u Ralphs za 3/$5
2. Cream of Wheat Instant 2 ½ minutes red box or yellow box 10 minutes, 12 oz (340 grama) – Griz, B&G, nalazi se u sekciji sa Cereal, cena je oko $3
3. LU PiM’s Orange – nas Jaffa keks (malo bolji po mom ukusu) 5.20 oz (150 grama), cena je oko $2.5
4. (Bay) Laurel Leaves – Lovorov (Lorberov) list, ima u svakoj radnji da se nadje, obicno u sekciji sa susenim zacinima, vrlo je jeftin oko $1 kesa
5. Peanut Butter Corn Puffs (Cereal) – Smoki - nije toliko slan i dobar kao nas ;-)
6. Springfield Kidney Beans – Crveni pasulj u konzervi 1lb 14 oz (850 grama) – jedini koji sam ja nasal da ima samo jedan gram secera, super je za “brzi pasulj” (skuva se suvo meso, ocisti od kostiju, pomesa sa pasuljem iz konzerve – sa sve sokom, kad provri doda zaprska i zacini – ih, ko da ga nana krckala na sporetu par sati lol) ja ga nadjem za $1.29 po konzervi

Gde ja kupujem i sta (ovo je zaista individualno – moja kombinacija dobro radi za LA sto ne znaci da iste radnje u drugom gradu imaju povoljnije cene nego ostale… ja naravno racunam i vreme provedeno na commute tako da ako je nesto jeftinije na drugom mestu za $0.10 ne isplati mi se da se vozikam naokolo i gubim moje dragoceno vreme koje sam ja obracunala na $30 na sat)

Costco (obrati paznju da ne mogu svega da se setim, mesecno dobijam kupone):
* Arrowhead water dva kontejnera od po 2.5 galona svaki (za kuvanje i za kafu) $4.59
* Arrowhead water pakovanje od 24 flase od po pola litre $6.99
* Perrier mineralna voda pakovanje od 24 flase od po pola litre $15.99 (nekad ima kupon $3.5 off)
* Mega Bounty paper towel, 12 velikih rolni (papirni pekiri za jednokratnu upotrebu) $16.49 (cesto imam kupon $2.00 off)
* Cascade Gel za masinu za sudove 3.54 kg $7.99
* Rotisserie Chicken – cello ispeceno pile (mora malo da se dopece u rerni ali je super zacinjeno) $5.49 po komadu, bez obzira na velicinu
* Organic pasta, 6 pakovanja $7.79
* Kitchen Sponges Scotch Brite heavy duty – sundjeri 18 komada $10.49 (cesto imam kupon $2.5 off)
* Charmin toilet paper (6x3 double) – toilet papir 18 rolni $17.99
* Canola Oil 1.5 galona $9.49
* Newman’s Organic K-cup 80 komada $30 (ima raznih kafi po povolnim cenama, ja imam k-kup pa zato kupujem ovu)
* Osim ovoga u Costco kupujem i foliju, najlon za uvijanje jela koje stavljam u frizider, zip lock kese, aluminijumske plehove za pecenje, meso (file mignon, mleveno organic junece – 3 pakovanja od po pola kilograma $11), jumbo sampinjone, cigarette (American spirit $38), DVDs, prasak za ves GAIN 9 kg $22 etc. etc.

Co-op sve organic:
* zelena babura lb $1.39
* Ljubicasta babura lb $3.59 (strava za mesane salate)
* Butter lettuce each $1.79
* Tomatos $1.79 (up to $4.00 zavisno od vrste)
* Breskve $3.19
* Banane zute lb $1.09
* Banana crvene $1.39 (dobre i za jelo i za kubanska jela)
* Sargarepa veza $1.59
* Krastavci lb $2.19
* Limun lb $2.29
* Chino large eggs organic free range dozen $4.79
* Krompir (beli, crveni) lb $1.69
* Kupus lb $1.59
* I naravno sve ostalo povrce i pirinac/cereal/kukuruzno brasno na merenje etc.

Trader Joe’s:
- Brie sir oko $4 pakovanje
- Cvece (10 lala na primer $3.49)
- Tortilla burrito size
- Organic chicken and beef broth 1 litra (supa, samo zakuvam rezanca ili knedle, prepolovim sa vodom) each $1.29
- Ham steak $5.59
- Pita bread $1.29

I tako – ima tu jos sto sta ovo je samo da vam da ideju koje su otprilike cene…. Ja nekad skoknem i do Targeta za vlazne maramice i rebrandt paste za zube (iako ima u Costco 6 komada za male novce ja ovu vise volim), Listerin, kozmetiku i ostale potrepstine…. Dakle ja imam par radnji koje koristim i vez imam kruznu rutu tako da maksimalno ustedim vreme (u kupovinu idem jednom nedeljno obicno subotom ujutro) i kao sto se da videti moje radnje su/sa prosecnim nedeljnim troskom Costco $100, Co-Op $30, Trader Joe’s jednom mesecno oko $40, Ralph’s zavisno od potrebe, Jons jednom mesecno oko $40, Target periodicno…
Reply With Quote