View Single Post
Staro 01.11.2008, 20:39
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

@ stizeljeto

Da, u pravu si – Walgreen i Walmart imaju dobre cene. Ali ja ne idem tamo, evo i zasto.

Nekad niska cena ne moze da offset kvalitet. Postoje brandovi proizvoda za koje ja i mnogi drugi willing da plate vecu cenu. I postoje oni za koje ja ne vidim poentu da trosim mnogo novca te kad mi se napuni moj spisak okacen na frizideru ja uletim u Ross i izadjem odatle sva srecna (na svu zalost mog supruga koji uglavnom prevrce oci setajuci izmedju posteljina, peskira, prekrivaca i ostalih stvari i posle par sati je toliko exhausted da mora jadan da tresne jednu domacu da se pov’rne). Ipak postoje i one koje strogo kupujem u Bed, Bath and Beyond (kad obracunam kupone doje mi jeftinije nego na drugim mestima). Neki ljudi zaista nemaju vremena da idu naokolo i traze nize cene (long hours, imaju dovoljno novca da pokriju razliku u ceni kako bi svoje vreme proveli na drugi nacin – sa porodicom, prijateljima ili jednostavno u odmoru).

E sad, kao sto pomenuh u nekoliko prethodnih postova ja sam prilicno politicki “nakrivljena” i kao takvoj Walmart i Walgreen su na mojoj ‘boycott” listi zbog nepostovanja prava radnika i ne verujem da ce to skoro da se promeni. Ne kazem da Ross mnogo placa radnike ali im bar placa pristojno osiguranje i ne ukida odmor i pauze. Znaci, radi se o principu.

Druga stvar – jednom udjem u Walgreen koji je iza ugla od firme gde ja radim i uzmem neke zvake i cigare kako bi uzela $20 cash back jer smo se na poslu kladili ko ce da pobedi u American Idol te je trebalo da platim “ulog”. Dodjem kuci i doceka me poruka od Wells Fargo na telefonu. S obzirom da nisam naivna, odmah se ulogujem u bankovni racun i u isto vreme pocnem da ih zovem – sa mog checking skinuto $500, sa saving $500. I odlepim. I zbog para i sto ne mogu da razumem zasto je nekim kretenima lakse da kradu nego da nadju descent job.

To je bilo negde pretposlednji dan u mesecu, tacno pred kiriju – uh, moze da bude opasan problem. Banka ne vrati novac odmah – to uzme neko vreme. Morala sam da zovem menadzment, da idem u banku i povlacim cash kako bi kupila Cashier check, da idem na sve service provider i skidam kartice i racun sa profila za placanje i kad sam dobila nove da menjam na nove i zovem i obavestavam. Morala sam banci da kazem sta je moj trosak da bi odobrili placanje (sto kod mene nije bio problem jer ja radim reconcile svakog dana ali neki ljudi ne rade.) I onda da cekam par dana za karticu i checkove.

Sutra dan jos dvoje kolega step up sa istim problemom. Kolega nije imao novac za kiriju pa je gazda resavao probleme i mi svi ostali koliko smo mogli da pomognemo. Sednemo svi zajedno i napravimo spisak radnji u koje smo isli tih dana. Zajednicki cinilac – Walgreen. Nas, lokalni. Pozovemo svi nase banke i objasnimo nasa zapazanja. Posle posla se svi skupimo i podjemo tamo – ispred policija, sve masine za kartice zablokirane za debit koriscenje. Niko od nas 50 vise ne ide tamo. Zasto bi smo razmisljali koje potencijalne prevarante zaposljavaju za male novce i bez benefits i jos im daju necije kartice u ruke? Inace devojka koja je kupila kartice je sve tako pametna uradila nista drugo nego otisla u BoA da podigne cash na automatu (sto samo odrazava nivo njene inteligencije).

Dakle, ne kazem da nemaju dobre cene – naprotiv. Ja samo imam neke drugacije razloge zasto ih ne koristim.

Dodatak: svesna sam da bilo gde mogu da maznu kartice ali bas izbegavam da idem tamo gde je visoko rizicno. I prestala sam skoro uopste da koristim PIN sem u banci. Svuda ostalo cak i da koristim debit karticu izaberem opciju credit i potpisem.

Last edited by Zana; 01.11.2008 at 22:17. Razlog: dodatak
Reply With Quote