View Single Post
Staro 19.12.2014, 04:56
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dr_misha Prikaz poruke
Da li postoji neko ko pokusava da prizna diplome iz Srbije a da zivi na teritoriji Kalifornije? Zbog nemogucnosti da vec godinu dana pronadjem fakultet koji ce mi omoguciti da zavrsim 4 dodatna casa koja mi traze, primoran sam da pocnem sve ispocetka i da odaberem neko drugo zanimanje jer za nursing program ispocetka treba zivaca, vremena i novca.
Da li imate informaciju da je mozda pametnije da probam da apliciram u neki drugi stejt (jer u Kaliforniji sve ide malo teze), i da li ostali prihvataju srednju + visoku medicinsku kao RN bez da zavrsavam dodatne casove?
California BON ima poprilicno drugacije principe kada je u pitanju dobijanje licence u poredjenju sa ostatkom US. Njihov BON cak i nije u sastavu ANA (American Nurses Association) sto dovoljno govori. Dosta US skola recimo nema mogucnost licenciranja u CA zbog nedovoljnog broja casova/kredita/klinickih sati... Skola koju trenutno pohadjam online ("LPN2RN bridge") - Excelsior.edu nije prizanta u Cali... Mogu recimo da iz IL uradim reciprocitet za LPN i u Cali dobijem LVN licencu, ali ne i RN. Drugim recima, nisu samo problem skole iz inostranstva vec i US nursing schools.

Po nekom mom istrazivanju New York State i Florida bi trebalo da budu "lakse" za ceo proces. Znam da sve to uzima dosta vremena i zivaca, ali ako upali bilo gde - na konju si. Probaj NY, oni su zaista po dosta pitanja liberalni sto se tice licenciranja zdravstvenih radnika iz inostranstva.
Reply With Quote