Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanjavujinovic
Isčitavajući forum u jednom od tvojih ranijih postova vidim da si spominjao pumpicu za astmu, e sad moje pitanje je vezano za taj podatak i činjenice koje si naveo u ovom postu ,naravno pod pretpostavkom da je pumpica bila tvoja:
Kako se snalaziš sa astmom u Čikagu gde je kako kažeš vlaga ogromna i koliko ti ona otežava borbu sa astmom?
Kako si rešio odmah po dolasku kontrole i izdavanje lekova jer je to nešto što je prioritetno odmah po dolasku?
Hvala u napred a u slučaju da sam sve pogrešno povezala izvini 
|
Da pumpica je moja. Zvanicna dijagnoza je bronhijalna astma, mada po americkim smernicama je pre "Reactive Airway Disease". Nikada nisam imao pravi asmaticni napad, ali sam cesto imao wheezing (skripanje prilikom disanja) pa me je jos asistentkinja sa interne medicine dok sam jos studirao stavila na Becloforte i koristim ga od 2003.
Nisam imao pogorsanja, ali osetim kada je pumpica na izdisaju

Meni ta vlaga toliko ne smeta, koliko mi smeta hladnoca.
Sto se kontrola tice, to obavljam u privatnoj reziji, dok pumpice dobijam iz Srbije. Ili mi donese neko ko dolazi, ili mi posalju postom. Nikad niko nije imao problema sto mi je to donosio, ali eto. Carinik ocito moze da se uhvati za sta god kad zeli da svoje vreme ubije malim "Power Trip-om". Radio sam za zdravstveno osiguranje pa znam da ako bi informacija o mojoj dijagnozi stigla na MIB (Medical Information Bureau) onda bi mi u nekoj perspektivi skocila premija za individualno zdravstveno osiguranje.