Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanjavujinovic
Hvala na odgovoru Magelan,
E sad moja situacija je ozbiljnija i meni su asmatični napadi poznati jakoo a vlaga mi ne prija nikako.
Sa astmom se borim oko 14 god i u početku sam koristila sve te pumpice: Berodual Bekloforte,Ventolin i još po koju a da ih se više ni ne sećam , bili su tu i lekovi kao Aminofilin, Singular pa pumpica Pulmikort turbohaler ako se dobro sećam , ali sve to mi nije pomagalo ili mi je pravilo druge probleme.
Sad koristim Seratide disk 500 i nije loš izdržavam sa njim ali bez nadzora doktora ne bih smela biti što znači da ukoliko sve ovo ispadne onako kako se nadam ne gine mi žešća polisa zdravstvenog osiguranja.
|
Ukoliko imas osiguranje preko posla, onda ce ti premija biti isto onoliko koliko i ostalima. Individualno vec moze da bude ohoho skuplje jer Advair kosta bar sto dolara po disku. Paralela Seretide inhalera je ovde Advair i osiguranje ga pokriva.
Posto je vec situacija takva, onda bi bilo najbolje da nadjes nekog pulmologa ko ce te redovno pratiti. Za preglede kod specijaliste bez uputa je neophodno uzeti neki PPO plan. U suprotnom, svaki put bi morala prvo kod PCP (Primary Care Provider iliti po srpski "Izabrani Lekar") za uput, pa onda kod specijaliste na pregled.