Na svu nasu veliku zalost - chat tvoje zene je vrlo interesantan... i vrlo common. E sad, da ne bude zabune - ne odbijaju oni nju zato sto ona nema auto - njih se apsolutno ne tice da li ti imas auto ili ne. Ono sto ih se tice je da nisi pouzdan jer po svemu sudeci ne mozes da stignes na vreme na posao (opet ih se ne tice razlog: da li zato sto ne znas grad ili kasni autobus, metro whatever - na isto ti se svede).
Na svakom pocetku je tesko - sad je odbijaju jer se nije pojavila (u tim slucajevima ne pada druga prilika, mozda jedino ako je konkurisala za CFO), kad kupi auto odbice je nekoliko puta jer nece znati kako da se ponasa na interview, a onda jos nekoliko puta jer ce navesti skills koje se cene u Srbiji a ovde se to podrazumeva a zaboravi da kaze ono sto je ovde bitno a u Srbiji se ne govori (hard working, good attitude, team player etc)
To sto si ti imao ugovoren posao i pronasao stan u startu ne menja situaciju oko drugih problema koji se jave kad se doselis - moj vam je savet da ona nastavi da trazi i da na taj nacin "vezba" interview skills (da dobro si me cuo

svako iskustvo znaci) a da u medjuvremenu pocne da radi bilo sta (u nekoj radnji blizu zgrade i slicno) pa onda lako moze samo da predje na drugi posao. U medjuvremenu kupicete i auto. Isto savetujem i tebi, bez obzira sto imas posao, uvezbavaj kako da se prodas sledecem poslodavcu (poslednji si dosao u firmu, ako krenu da lay off - prvi si na spisku ako ti gazda nije tata ili ujak).
Vi ste opet u boljem polozaju tamo nego mi ovde - vi bar imate neki gradski saobracaj... Mozda je dobro da tvoja supruga iscrta mapu za linije koja vam ide od kuce i samo u tom delu da trazi posao...
Polako samo, tek ste stigli - proci ce...
U medjuvremenu ako padnete u bedak javi se na private nekom od nas pa pricacemo se telefonom...
Pozdrav!!!!