[QUOTE=xeg;5269]Razumem sta hoces da kazes, ali ti si rodjen u Srbiji i sada zivis u Srbiji, centralnoj. Da bi ti bilo lakse popuni prijavu gde za country of eliglibility uzimas drzavu u kojoj zivis a to je opet - Srbija. Kad upisujes gde si rodjen isto upisi Srbiju. Nemas potrebe nigde da upisujes Kosovo.
Drugacije bi bilo da sada zivis na Kosovu, ako bi zeleo da ucestvujes u GC Lottery morao bi da napises da ti je drzava Kosovo jer su ga od ove godine zasebno ubacili u prijavu, u suprotnom bi ti odbacili aplikaciju ako bi bio izvucen.
Samo napred, ovako kako sam ti rekao cist si i moralno i igras za GC.
Srecno:wavey:[/QUOTE]
Hvala na odgovoru, mada nisam siguran da si sasvim u pravu. To što sam ja moralno čist i što sam rođen u Srbiji - njih ne tangira previše, za njih sam rođen na Kosovu. U prijavi treba popuniti country of eliglibility i to je (uglavnom) država u kojoj si rođen, osim u nekim slučajevima. Takođe se popunjava i mesto rođenja i država rođenja. E sada - ta država za mene i za njih nije baš ista. Zbog toga pretpostavljam da će me i ako budem izvučen diskvalifikovati zbog navođenja "netačnih" podataka. Iako su ti podaci tačni za mene, za tebe, za državu u kojoj živim. A čak i kada bih napisao ono što oni očekuju (a neću) - prekršio bih Ustav sopstvene države. Situacija je malo nadrealna, a nigde (bar ja nisam uspeo da pronađem) nije eksplicitno objašnjena. Imam utisak da je sve u sferi nagađanja...
U svakom slučaju - hvala još jednom.
A ako neko ima pouzdane informacije ili link gde bih mogao da se informišem o ovome molio bih ga da se javi.
Pozdrav.
|