View Single Post
Staro 19.04.2015, 15:51
deep_dish deep_dish je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isend Prikaz poruke
Stigoh najzad do poslednjeg posta :-)

Veoma zanimljiva tema i za mene veoma privlacan posao jer volim da vozim, a i to mi je profesija poslednjih 7-8 godina...doduse imam samo C kategoriju i ne vozim nesto mnogo ali iskustva svakako imam. Da ne pisem o tome koliko bi voleo da jednog dana sednem za volan neke "krstarice" poput ovih koje je Magelan vozio :-)

Ako budem imao srece da nekad budem izvucen ovo ce mi definitvo biti prvi cilj - uzeti taj CDL :-)

E sad imam i par pitanja:
1. Magelan je pomenuo neki zakon koji treba da pocne da vazi od 1.jula...ako sam dobro ukapirao to na imaoce GC nece nista da utice?

2. S obirom da imam iskustva u vozenju kamiona (doduse, ne i kamiona sa prikolicom) da li bi preporucili skolu ili onu drugu varijantu, jer ipak 2000$ nije mala para?

3. Ukoliko uvedu elektronski logbook, koliko sam shvatio, onda ne bi moglo da se vozi vise od dozvoljenog, i u tom slicaju bi se nedeljna zarada kretala oko 1000$ max? (Pod uslovom da se ne promeni cena po milji)

Mozda je na neka moja pitanja vec odgovoreno, ali posle 50 strana postova sve se pomesa :-)
1.Pitanje je kako ce se taj zakon provoditi, i do sada je bilo takvih zakona koji su trebali da onemoguce ilegalno zaposljavanje, ali je primjena varirala od drzave do drzave

2. Iz licnog iskustva, preporucujem ti skolu za kamon, jer ces sve rijesiti za mjesec i po dana. Ako uzmes da vozis sa nekim, pa da te on vodi na polaganje, to moze da se oduzi jer dok se potrefi da on dodje u Chicago npr pa da vjezbas malo na poligonu, pa padnes npr... moze da se razvuce... Iz iskustava mojih drugova nekih koji su tako polagali, nije nikom bilo ispod 3 mjeseca. Auto skola je po meni bolja opcija. Ja sam isao u Road Runner (malo da izreklamiram Enesa ), platio 1800$ i zavrsio sve za mjesec i po s tim da sam jednom pao pa morao cekati 2 sedmice da ponovim. 1800$ ces zaraditi za malo jace od jedne sedmice (uzmi da ces prelaziti 3000-4000 milja sedmicno puta 0.40$ pa racunaj). Moram da naglasim da prije toga u zivotu nisam sjeo ni u kombi, a kamoli u kamion.

3. Sa elektronskim log bookom se moze prelaziti dnevno nekih 600tinjak milja, dako da je to oko 3000milja sedmicno x 0.40 izlazi na 1200$, sto i nisu neke pare za petodnevno odsustvo. 1000$ sedmicno se moze zaraditi da vozis local ili regional, tako da si kuci skoro svako vece i vikend imas slobodan (200$ dnevno). E sad, o tom elektronskom log booku se prica zadnjih 10 godina i svake godine se uvodi sledece godine Sve velike firme u Americi (Fedex, JB Hunt...) imaju te el log bookove zbog sebe prvenstveno. E sad, jedan podatak koji sam cuo prije par godina je da sve nase firme u Chicagu (i oko Chi) imaju oko 3500 do 4000 kamiona. A recimo ovi gore navedeni imaju po 40 000 - 50 000 kamiona! Koga boli uvo za 3-4 hiljade kamiona u 200 malih firmica... jednostavno nisu bitni Tako da je pitanje da li ce i kada ce uvesti obavezu posjedovanja elektronskog log booka.
Reply With Quote