View Single Post
Staro 22.04.2015, 08:06
deep_dish deep_dish je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Deep dish, i ja se ozbiljno razmišljam da u početku vozim kamion, a kasnije da se prešaltujem na nešto drugo i neku drugu profesiju (otom, potom). Ni ja do sada nikada nisam vozio kamion (vozim auto aktivno 20 godina) i možda sam 10-ak puta vozio kombi, ali to su bile kraće relacije (do 50 km), pa se to iskustvo vožnje kombija može zanemariti. Ja sam izvučen na DV-2015, ali intervju mi je tek krajem maja, i ako prođe sve ok na intervju u ambasadi, finansijsku konstrukciju za put i za početak u USA, zatvorio bih tek na leto, tako da bih u USA došao tek u avgustu ili septembru (ako sve bude OK). Vožnja kamiona mi izgleda relativno OK za početak (relativno lako se pronalazi posao, ne radi se za minimalac i sl), tj. posao kojim se u početku mogu pokriti troškovi nekog normalnog života (renta, uzeti neki jeftiniji auto i sl) i eventualno staviti neka sića sa strane (ja idem sam, tako da su mi troškovi manji). Dakle, ozbiljno razmišljam da u početku položim za kamion (CDL ili kako se već zove ta prof.dozvola) i da u početku radim to. Pošto pominješ da se vožnjom po lokalu ili regional može zaraditi 1000$ nedeljno (bruto), interesuje me da li se teško nalaze ovakvi poslovi vožnje kamiona (local ili regional). Mene lično, naravno interesuje zarada (što veća, to bolje), ali ne po svaku cenu. Svestan sam da se na dugim vožnjama može više zaraditi, ali kada se sve sabere i oduzme, nisam siguran da ta viša zarada kompenzuje sva odricanja (spavanja po kamionima, a ne u sopstvenom stanu i u svome krevetu, duge vožnje i štelovanja log book-ova i kršenje propisa o bezbednosti što dovodi do zamora i povećanje rizika od nastanka saobraćajnih nezgoda, itd...). U svakom slučaju, ovaj posao nije lagan (to je očigledno). Dakle koliko je teško naći posao vozača kamiona za te kraće rute, tj. local ili regional, i da li je ponuda ovakvih poslova znatno manja od ponude za poslove vozača na dugim relacijama? Molim za odgovor tebe ili bilo koga ko vozi kamion u USA. Hvala na odgovorima i pozdrav svima....
Naravno da svako izvaze sta njemu vise odgovara. Poslova i jednih i drugih ima, vozaca uvijek nedostaje tako da nije nikakav problem naci posao.
Gdje sad zivis i gdje ides u USA?
Reply With Quote