Citat:
Prvobitno poslao korisnik deep_dish
Naravno da svako izvaze sta njemu vise odgovara. Poslova i jednih i drugih ima, vozaca uvijek nedostaje tako da nije nikakav problem naci posao.
Gdje sad zivis i gdje ides u USA?
|
Ja živim u Beogradu, a tu sam i rođen i živim tu skoro ceo život. Najveći deo života živeo sam na karaburmi (Palilula), a tu i sada živim. Verovatno da ću prvo otići do Las Vegasa (tu sam adresu dao pri popunjavanju obrasca DS-260, jer tu žive neki moji poznanici iz komšiluka, a koji su takođe dobili green card na lutriji pre 6-7 godina, a sada žive u Las Vegasu i bave se logistikom, tj. imaju nekoliko kamiona koje voze druge osobe, a ponekad ih lično oni voze ili sl - ne znam mnogo detalja oko njihovog posla). No, moguće je da do odlaska promenim plan i otputujem u drugo mesto (to ću razmišljati i odlučivati nakon intervjua u ambasadi). Međutim, mene lično ne privlači Las Vegas (moram videti, pa formirati svoje mišljenje), i razmišljam da se nakon nekog kraćeg boravka u Vegasu, preselim u Chicago. Dakle, verovatno da ću prvo otići u Las Vegas, i da ću se brzo pokušavati da se preselim u Chicago (ako to budem mogao da ostvarim). Ne mogu ni znati šta me sve čeka i šta sve može da se iskomplikuje ili kakve mogućnosti mogu da se pojave. To ne može niko znati, pa ni vi koji se već nalazite u USA, ali možete pomoći sa savetima, možete navesti svoja iskustva i sl...Ono što će mi otežavati prelazak u Chicago, to je činjenica da tamo ne poznajem nikoga (jedini kontakti sa ljudima iz Chicaga su kontakti preko ovog foruma ili neta). U svakom slučaju, moram prvo doći tu u USA, sačakati papire (SSN, green card, ispolagati za auto, pa za CDL), i ujedno videti i raspitivati se za opcije u Chicagu ali i opcije u Vegasu, pa ću onda videti i raditi u skladu sa okolnostima i mogućnostima. Ustvari, moram prvo dobiti green card (sve prethdono pada u vodu ako ne dobijem green card), jer nisam je još dobio i tek krajem maja idem na intervju u ambsadu, a još bitnijt je i da moram i obezbediti i novac koji mi je potreban za početak tu u USA (novac još nisam obezbedio, i na ovo ću se koncentrisati tek nakon ako sve prođe OK u ambasadi). Pozdravljam te i molim te napiši svoja iskustva i mišljenja na ovu temu. Zahvaljujem se tebi i svima koji su voljni da pomognu savetima ili da podele svoja iskustvana ovde....Pozdrav.