View Single Post
Staro 23.04.2015, 06:54
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
@margos13

Zbog cega tolika odbojnost prema Las Vegasu?

Iskreno, meni je Vegas neuporedivo bolji nego CHGO. Stanarine cak i manje, nizi porez. Sunce... Ponovicu - Sunce Toplo... Blizu Kalifornija... Ne znam da li si bio u USA ranije, i da li si posetio CHGO? Ukoliko nisi, kao rodjenom Beogradjaninu verovatno ce ti vise prijati "vibe" Las Vegasa nego CHGO "vibe"...
Magelan, ne nisam bio u Vegasu nikada, niti sam bio u USA. Tako da su moja mišljenja subjektivna i bazirana na osnovu onoga što sam video na TV-u ili na netu (mada priznajem da nisam mnogo proučavao Vegas na netu). A, to šta je blizu i daleko, to je subjektivna stvar. Mislim da si se previše Amerikanizovao, pa si zaboravio da je za Evropljane 100 km velika razdaljina, a da je za Amerikance 100 godina ogromno vreme (mala šala . Dakle moja mišljenja i utisci nisu neposredni, već su posredni na osnovu onoga što sam video na TV-u, netu i nešto malo čitao.. Nekako mi taj Vegas deluje suviše veštački za moj ukus, čini mi se da je poprilični kičeraj i kao neka kopija svega i svačega (Ajfelov toranj, piramide ili sl.). Zatim sve te šljašteće kockarnice, a kockanje me nikada nije privlačilo, tj. nikada ni u kladionicu nisam ušao. Sve nekako šljašti i blješti i deluje preterano. Kao kada turisti dođu u BG, svi odjure na neke šljašteće splavove, jer tu je navodno ludilo noćni život, a veruj mi da većina ljudi iz BG-a ne zalazi na takva mesta ili tu zalazi klinčadija od 16-17 godina ili tzv umišljeni treš đet set (ja na većinu tih tzv ,,fensi" šljaštećih splavova na kojima zalazi taj đet set sa Pinka, i rijaliti šoua, nikada nisam ni ušao, niti bih ušao tamo, ni da mi plate - a, ne bi ne pustili verovatno ha, ha). Nekako imam taj utisak da Vegas napravljen za neke vidove masovne main stream zabave, tipa slušam muziku od Beyonce, Rihana (ili kako se već piše), pratim ovu Kim Kardashian i za tip ljudi koje to interesuje + raznorazne konferencijski sastanci za zaposlene iz cele Amerike + kocka. Ne znam ni sam, čini mi se kao grad za neke površne i treš vidove zabave, a pošto se to traži, oni pružaju to što se traži i žive na osnovu toga. A Chicago mi se čini da ima baš taj pravi gradski šmek i raznolikost (kao što kod nas to imaju NS ili BG, samo što je Chicago megalopolis za BG i NS), ima neku tu za svakoga po nešto, ali ima i manu, a to je loša klima. Ima velike sportske klubove, značajne časopise, značajne medije, bitne koncerte svih vrsta muzika, bogatiju kulturnu ponudu, pa čak i neku ne baš siromašnu istoriju (2. grad, požar, obnova, pa i Al Capone je istorija tog grada). Doduše i Vegas ima mafijašku istoriju, i mafija je najzaslužnija zbog uspona ovog grada Eto, to su neko moji grubi utisci, a da nikada nisam ni bio u USA. Kada (i ako) dođem verovatno ću imati neke druge utiske, i verovatno ću menjati mišljenja (tj. siguran sam da ću menjati i mišljenja i utiske). Ispada da ja ovde ocrnih Las Vegas (a, da nikada nisam ni kročio u njega), a uopšte nisam imao tu nameru. Čak šta više, imam lepo mišljenje o Las Vegasu, i mislim da je to dobro mesto za život za ljude kojima se sviđa to što on nudi. Tvoje mišljenje i tvoji utisci su svakako relevantni, a moji utisci nisu bazirani na ličnim doživljajima sa lice mesta. Baš bi voleo da čujem još neke tvoje utiske i poređenja ovih gradova, ali i nekih drugih gradova. Takođe, moram reći da nekako imam utisak da ljudi iz Chicaga nekao previše kukaju na taj grad, a zapravo zaboravljaju ili nisu ni svesni u kakvome gradu žive (ok, i meni su vetar i hladna klima poprilično iritantne pojave, ali čini me da taj grad ima dosta više pozitivnih stvari koji se uzimaju zdravo za gotovo). Naravno, verujem da bi većina (kao i ja ) izabralo južnu Kaliforniju kao mesto za život i rad, ali...želje su jedne, a mogućnosti druge. Pozdravljam te...
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote