Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13
A, to šta je blizu i daleko, to je subjektivna stvar. Mislim da si se previše Amerikanizovao, pa si zaboravio da je za Evropljane 100 km velika razdaljina, a da je za Amerikance 100 godina ogromno vreme (mala šala . Dakle moja mišljenja i utisci nisu neposredni, već su posredni na osnovu onoga što sam video na TV-u, netu i nešto malo čitao.. Nekako mi taj Vegas deluje suviše veštački za moj ukus, čini mi se da je poprilični kičeraj i kao neka kopija svega i svačega (Ajfelov toranj, piramide ili sl.). Zatim sve te šljašteće kockarnice, a kockanje me nikada nije privlačilo, tj. nikada ni u kladionicu nisam ušao.
|
Čuš Amerikanizovao

Ja sam vozio kamion, pa mi sada u kontinentalnom delu Amerike ništa nije daleko

Dakle to što mi je sve blizu nema veze sa amerikanizacijom

Taj deo Las Vegasa gde su kockarnice, prostitucija i ostale zafrkancije je grubo ograničen na STRIP. Kad pogledaš Las Vegas na karti to i nije tako veliki deo grada. Nije Las Vegas samo kocka i blud. Da jeste ne bi taj grad imao preko 2 miliona stanovnika. Nije uslov da budeš kockarski tip da bi ti Las Vegas bio destinacija za život

Meni je lično, Las Vegas na TOP10 listi gradova u kojima bih živeo.
Citat:
a veruj mi da većina ljudi iz BG-a ne zalazi na takva mesta
|
Upravo. Živeo ja u BGD 9 godina. I zato sam i napisao osvrt gore. Kao što u BGD svako ide tamo gde mu prija, tako je i ovde. Niko tebe ne tera da visiš po Stripu. Las Vegas je veliki. Ima za svakoga ponešto.
Citat:
Takođe, moram reći da nekako imam utisak da ljudi iz Chicaga nekao previše kukaju na taj grad, a zapravo zaboravljaju ili nisu ni svesni u kakvome gradu žive (ok, i meni su vetar i hladna klima poprilično iritantne pojave, ali čini me da taj grad ima dosta više pozitivnih stvari koji se uzimaju zdravo za gotovo). Naravno, verujem da bi većina (kao i ja ) izabralo južnu Kaliforniju kao mesto za život i rad, ali...želje su jedne, a mogućnosti druge.
|
Da... Toliko bih lošeg i ružnog mogao reći o istom. Taj grad nikada nisam osećao svojim. Nikada se nisam osećao prijatno. Ni u jednom momentu taj grad nisam smatrao domom... Pomisliće neko da sam bio u zatvoru iz kog sam vrišteći pobegao glavom bez obzira

Iskreno, tako mi sada i izgleda.
Megalopolis... MegaloSelendra ako mene pitaš. Neko pametan smislio da prestonicu Midwest-a podigne na najgoroj vetropičini. Živeo sam u Čikagu duže od 5 godina. Posle Beograda, osećaj je bio kao da me neko bacio u Kragujevac (da ne zamere kragujevčani - ništa lično). Usled sve te hladnoće i vetra 2/3 godine je mrtvo. Samo vreme te učini depresivnim (već u Decembru da se zapitaš zašto nisi u toplom i sunčanom Las Vegasu). A da ne pričamo kako izgleda kad padne mrak. Nema žive duše na ulici. Sablasno. Živ je Lakeview odnosno njegov deo Boystown, gay četvrt u koju rado zalaze i ovi Srbi homofobi koji su mlatili ljude po paradi u BGD. Jedino je tu da kažemo stalno živo. Čikago je super za ljude iz unutrašnjosti ili da se korektnije izrazim za ljude koji su BGD videli kada su dolazili na aerodrom prilikom dolaska za US. 90% naše imigracije u CHGO je jedan teški polusvet. Tip ljudi koji sam u Srbiji zaobilazio u širokom luku. Često se zapitam kako je ta ekipa uopšte dobila vizu za US. Dakle, za džiberanu je CHGO extra. Ostali - nekolicini se svidi, a neki se prosto ukolpe i udju u zonu komfora pa im se ne mrda...
Moram da se složim da CHGO najverovatnije jeste najbolja destinacija za start u US, ali da se treba seliti dalje čim se malo stane na noge.
Ponovo se ograđujem, ovo je moje mišljenje i moj doživljaj Čikaga. Gde bi mi kraj bio da mi je tamo bilo "ok" za život. Ovako sam samo planirao i gledao kako i gde da se preselim
Citat:
Prvobitno poslao korisnik deep_dish
Chicago je meni licno najbolji grad u USA bez obzira na klimu, koja zna malo da nervira od oktobra do maja
|
Da... "Samo" 8 meseci u godini koja ima 12... Neka hvala