Citat:
Prvobitno poslao korisnik Djorke
Bez namere da ulećem u diskusiju onako van kontesta - ali ne kapiram problem ?
Takvih nakaradnih ljudi ima svuda i u svakoj branši, ne vidim zašto bi bilo drugačije u trucking-u.
Moraš da se čuvaš zlonamernih ljudi i to je to.
Kakav izbor imaš kao početnik ? Ne mislim početnik u CDL-varijanti, već kao početnik u državi u koju si ušao sa koferom u ruci. Verujem da tu nema mnogo biranja u početku. Kad nabiješ neko iskustvo, promeniš firmu ...
|
Pa nema problema. Pravi se problem bez problema... Stoji sve to sto alex777200 prica, ali pristup je jako negativan. Nisam ni ja pristalica ulepsavanja situacije niti sam to radio po ovom forumu. Naprotiv, ovi sto me "mrze", mrze me jer cesto ljude "vracam u realnost". No dobro, nek covek pise, njegovo pravo. Voleo bih samo da novi clan ima malo drugaraskiji pristup, a ne ovako zamotano nadobudno, mudrijaski
Toliko je malo poslova pored trucking-a koji novopridoslom imigrantu mogu doneti kakvu takvu zaradu... Trend je takav da su u ponudi mahom poslovi od $9-10 na sat pa i da radis dva full time posla (80 sati nedeljno) posle poreza to ce biti oko $2300. Sta ti mozes sa tim, pogotovo ako imas porodicu?
Problem jeste sto velika vecina ljudi udje u zonu komfora pa se u trucking-u zadrze dozivotno. Ponavljam, svi smo razliciti i svi imamo razlicite afinitete. Ja sam posle godinu dana krenuo dalje. Meni je trucking ostao kao jedno ogromno iskustvo. Da ima raznorazne bagre u tom poslu, ima i te kako, samo sto ces na lose ljude naici u svakoj bransi.
Bottom line - ljudi generacijama dolaze na ovaj kontinent "trbuhom za kruhom". U velikoj vecini slucajeva mi koji ovde krocimo prvi prolazimo kroz sve i svasta ne bi li nasi potomci imali bolji kvalitet zivota od onog koji (ne)bismo mogli da im obezbedimo na exYU prostorima.