Citat:
Prvobitno poslao korisnik reg Prikaz poruke
Oni obecavaju kule i gradove ali istina je u tome da lutrija za zelenu kartu i izbeglicki komesarijati sluze za dovodjenje jeftine radne snage u SAD.
Dobro placeni poslovi su vecinom nedostupni za emigrante iz bilo koje zemlje.
Kamion jeste dobar nacin da se zaradi vise para.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
Upravo tako. Do boljih pozicija ima da se "krvari" žešće...
|
moram priznati da me ovakvi komentari stvarno nerviraju jer smatram da podcjenjuju ljude. Pa nisu kod nas svi ljudi nepismeni i nesposobni. Imamo mi itekako pametnih, visoko obrazovanih i sposobnih ljudi. Evo ja sam baš danas dobio ponudu za posao gdje je plata za tu poziciju koju mi nude $4,711 - $6,195 mjesečno, ovisno o tome koliko radnog iskustva bi mi bilo priznato odnosno na koji stepen bi uletio. Šta više, posao je u državnoj firmi (ne treba državljanstvo, dovoljna je gc). Danas-sutra ću skenirati pismo i postaviti na svoj blog pa možete pogledati.
Ono što želim reći jeste sljedeće: ukoliko imaš određeno obrazovanje i sposobnosti, imaš i mogućnost da nađeš dobar posao. U Americi nije bitno kako se zoveš i odakle si nego šta znaš i koliko si dobar u svom poslu, a ja sam evo živi primjer za tako nešto a znam ih još dosta koji su isto tako otišli i super se snašli. Pa kada mogu ljudi otići na h1b vizu i naći super posao, zašto bi onda bilo onima koji imaju zelenu kartu bilo teže. Naprotiv, njima bi trebalo biti još lakše jer se ne moraju peglati oko te h1b vize i strepiti šta i kako...