View Single Post
Staro 28.04.2015, 22:21
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
moram priznati da me ovakvi komentari stvarno nerviraju jer smatram da podcjenjuju ljude. Pa nisu kod nas svi ljudi nepismeni i nesposobni. Imamo mi itekako pametnih, visoko obrazovanih i sposobnih ljudi. Evo ja sam baš danas dobio ponudu za posao gdje je plata za tu poziciju koju mi nude $4,711 - $6,195 mjesečno, ovisno o tome koliko radnog iskustva bi mi bilo priznato odnosno na koji stepen bi uletio. Šta više, posao je u državnoj firmi (ne treba državljanstvo, dovoljna je gc). Danas-sutra ću skenirati pismo i postaviti na svoj blog pa možete pogledati.

Ono što želim reći jeste sljedeće: ukoliko imaš određeno obrazovanje i sposobnosti, imaš i mogućnost da nađeš dobar posao. U Americi nije bitno kako se zoveš i odakle si nego šta znaš i koliko si dobar u svom poslu, a ja sam evo živi primjer za tako nešto a znam ih još dosta koji su isto tako otišli i super se snašli. Pa kada mogu ljudi otići na h1b vizu i naći super posao, zašto bi onda bilo onima koji imaju zelenu kartu bilo teže. Naprotiv, njima bi trebalo biti još lakše jer se ne moraju peglati oko te h1b vize i strepiti šta i kako...
Cekaj johnywalker, reg je covek napisao da su bolje placeni poslovi VECINOM nedostupni u startu, a ja to potvrdio. Meni je drago sto ti odmah nalazis super placene poslove, ali pogledaj kakve poslove ljudi rade VECINOM po dolasku u US. Koliko je samo kroz taj kamion proslo i profesora, i inzenjera, i ljudi sa masterima, pa i doktora kao ja. Jel' sam ja ikoga potcenio? Samo mi reci koji to posao onako zacas moze jedan lekar, veterinar, stomatolog ili farmaceut da dobije tek po dolasku dok ne sredi licencu? Hoces da kazes da sam ja neskolovan i nesposoban?

Sad ti meni reci sta tu ima neistinito i zasto se ti nerviras?

Last edited by Magelan; 28.04.2015 at 22:27.
Reply With Quote