Ljudi, ovde sam procitao toliko nebuloza da sam morao da se registrujem ne bih li razjasnio neke stvari.
Session timeout nema nikakve veze sa odzivom servera vec sa nekim drugim stvarima. Objasnjenje za tako nesto je iskljucivo tehnicko ali je uzrok banalan. Do toga dolazi kada se radi dvoklik na "Submit" dugme. Tada se posalju dva zahteva ka serveru a "Session timeout" je ustvari odgovor na drugi upit jer je on poslednji poslat.
Poslednjih godina sam primetio da masa ljudi radi dvoklik na web browseru sto je potpuno pogresno (i jos uopste ne zele da prihvate da to ne treba tako) ali ovo je sigurno uzrok zato mnogo njih dobija tu poruku.
Tako da nemojte da padate na one budalastine da "oni koji dobijaju session timeout su ustvari izabrani".
Takodje su potpuno neozbiljna objasnjenja pojedinih "inzenjera" o nekakvim razlicitima tabelama, bazama, serverima i tako to. 11 miliona prijava bukvalno nije nista za jednu bazu podataka na samo jednom serveru a upit da li je neko prosao ili nije je jedna toliko bezazlena operacija nad bazom da bez problema moze da obavlja nekoliko hiljada takvih upita u sekundi.
I jos jedna budalastina: baza je preopterecena pa zato dobijamo poruku da nismo izvuceni. Takodje glupost neopevana. Baza je ili vratila rezultat ili ga nije vratila. Ako ga nije vratila onda ce se dobiti poruka da je "connection timeout" a to se jos ni jednom nije desilo. Jedino je juce oko 18:05 bila situacija da je web server bio zauzet (znaci - NE baza) ali to je zbog prevelikog broja istovremenih konekcija i to je trajalo samo par minuta.
Dakle, jos jednom - nemojte da nasedate na gluposti kojekakvih strucnjaka i inzenjera.
|