IgorMAD,
ne moraju biti dvije baze, moze biti jedna baza i dvije tabele. Onako kako bi ja napravio aplikaciju, jeste da imam tabelu sa svim aplikantima i tabelu sa podatcima dobitnika.
Na prvoj tabeli, gdje su svi korisnici se radi verifikacija osobnih podataka i podatak da li su selected ili ne (obicno je to 0 i 1).
Nakon sto skripta procita da je neki korisnik selected, moze nastaviti dalje sa izvrsavanjem, tj slanje drugog upita na drugu tabelu odaakle se vade podatci koji se prikazuju sretnicima

.
Na toj relaciji moze postojati bug da dovede do ovoga, da je timeout postavljen jako mal i da taj query traje duze od ovoga na prvi tabelu, ili da jednostavno postoji neki veci bug u aplikaciji.
Moje je misljenje da su ovi koji uvjek dobijaju sesion timeout oni koji su dobitnici. Ne racunajuci one koji su radili dvoklik, refresh ili back pa dobijali tu gresku Opet, moje misljenje je samo moje misljenje i nemora biti tacno

. Ja sam do sada uradio provjeru preko 100x i svaki put sam dobio "HAS NOT BEN SELECTED"