View Single Post
Staro 08.11.2008, 09:35
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Ja nijednom nisam imala taj pravi intervju - koji je uobicajen da se razumemo. Ili, hajde da kazemo da je sve to bilo u malo drugacijoj formi.

Slucaj prvi:
Dva dana nakon useljenja otisla sa zenom kod koje smo stanovali do srpskog restorana i dogovorili se za posao. Nista specijalno - moze? Moze!

Slucaj drugi:
agencija za placement of personal assistants
Fake resume sa sve preporukom od bivseg muza zene kod koje smo stanovali, njen telefon je dat za preporuku i od prijateljice koja je radila za Kevina kostnera... prosla intervju sa osobom za koju sam radila skoro godinu dana. Pitala me je da li mogu da budem cvrsta sa njene dve cerke, da li mogu mladjoj da pomognem sa matematikom, da li mogu da organizujem parties za 50+ ljudi, da li razumem jevrejske obicaje, da li se osecam ugodno da ostanem sa malom sama preko dve nedelje dok ona putuje u Israel sa muzem etc. Intervju trajao oko 15 minuta. Zahvaljujujuci ovom poslu sam dobila stan od nje, vozila sam njen auto (jedan od 4 uglavnom nissan pathfinder, placeni svi racuni... odlicno za pocetak, odvratno za karijeru.

Slucaj treci:
Sama otisla do Ralphs popunila aplikaciju (nigde nisam imala iskustvo u prodavnicama), jedino sto su me pitali je school schedule da bi mogli da uklope smene

Slucaj cetvrti:
suprug mi rekao da vlasnik OPI u kojem je on radio security system hoce da me zaposli. Otisla sam na intervju sa njegovim HR manager i Accounting Vise president, neubicajeno za tako velike kompanije (1000+) on je bio na razgovoru i nije dozvolio skoro nikakva pitanja osim sto me je pitao kako ide studiranje. Onda je rekao da je on poceo u ovoj zemlji kao taksista u New York i da smatra da ljudima treba dati sansu. Kod njih sam dobila trening za Accounting (ocigledno jako dobar lol). Rastali smo se lepo, sa recenicom da mogu za njih da radim kad god pozelim... Sad je skoro pitao mog supruga da li hocu da se vratim.

Slucaj peti:
Agencija za placement - uradila sam testove, a onda sam razgovarala sa agentom. Pitala me je koliku platu hocu i koji su mi uslovi. Ja rekla (koliku hocu platu, zatim da bude u istom zip code, minimum dve nedelje odmora i mogucnost uzimanja neplacenog ako idem u Evropu, da nema kamera u kancelarijama i skeniranje ruke kad se dolazi na posao, opustena atmosfera sa ne bas oficijelnim nacinom oblacenja itd), oni mi to sve nasli posle dva dana. Kad sam dosla da radim, manager se pojavila posle sat vremena i rekla "Good morning, I'm Cindy...it's nice to meet you". To je bilo sve... Te nedelje me je zena koja je dala otkaz uputila u posao - 3 dana, cetvrti dan sam imala dental appointment nisam mogla da radim, u ponedeljak sam dosla i radila sama... u petak me je manager zvala i rekla da su dali ponudu da me otkupe ali da se pravim da neznam kada me agent zove nego je ona samo htela da zna sta ja mislim o tome. Platili su za mene agenciji oko $12k. Od tada sam sa njima. Napomena, da bi agent se uopste potrudio testovi treba da budu dobro uradjeni.

Kad resim da menjam posao, pozvacu mog agenta ponovo. Ona me povremeno pozove da vidi da li je sve u redu, i da me podseti da je pozovem ako mi bilo sta treba. Eto, to je moje iskustvo.

Last edited by Zana; 08.11.2008 at 09:50.
Reply With Quote