Evo ja sam izgleda najsveziji u SJ. Ziveo tamo do pre 20ak dana.

Ni u jednom trenutku se nisam osestio nebezbedno, mada sam ziveo kraj Diridon stanice (zeleznicki i autobusni centar) gde uvek cirkulise puno ljudi.
Kad sam trazio stan prosao sam grad uzduz i popreko, uglavnom peske tj javnim prevozom. Ne mogu da kazem da je prijatno ali nisam se osecao nista nebezbednije nego kad zadjem predvece u neki kraj na Novom Beogradu pa me par "ortaka iz kraja" snima dok prolazim.
Treba naravno uvek obici kraj u kom planiras da iznajmis stan. Kao sto neko rece kao da je nekom nozem isekao dobre i lose krajeve, granica bukvalno po sredini ulice.
Ja cu vam dati samo jedan predlog. Fremont je jeftiniji a potpuno je bezbedan. Imam osecaj da su 70% indici i 30% kinezi u njemu. Uglavnom porodicni ljudi ili mladi koji su dosli da traze svoje mesto pod programerskim nebom. . Kome to (Indija i Kina) nije preveliki sok u pocetku moze da razmisli i o Fremontu. Zavisi i gde ti je posao. Od Fremonta do SJ kolima bi ti trebalo oko 50min ili manje, u jutarnjem spicu, a kao rezervnu varijandu dok se ne snadjete za kola postoji i autobus koji moze da stigne i za 35min jer pici carpool trakom na autoputu. 4$ karta u jednom smeru.
Jos jedna stvar o SJ, pun je beskucnika. Pun. Nisu opasni ali daju jako ruznu sliku o samom centru grada.
Nek vam je sa srecom potraga i odluka. Pisite pa se mozda nekad sretnemo bas u tom "odvratnom" :P San Jose-u.