View Single Post
Staro 06.07.2015, 01:15
alex777200 alex777200 je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno

Citat:
Znam njih 20-ak koji su dosli iz Italije da voze ovde, a tamo su proveli 10+ godina u kamionu. Ti vidi sta to znaci. Necu da ti objasnjavam jer si "svetski" covek pa valjda mozes da ukapiras zbog cega.

Ja ne vozim kamion, nisam vise iz te emigrantske price sa kojom se sprdaju lokalni, narocito ne iz kamionske price.Zivot vozaca kamiona je gori od zivota jednog psa.Sam si stalno u kabini, zivis sam sa sobom kao zivotinja u sumi i treba da je srecan onaj, ko ne pukne psihicki u kabini.

Citat:
Bez obzira cije pasose imas i ti si samo stranac tamo kao i svi mi. Pasos ti nije bitna stavka. Bas mi je drago da si uspeo u modnom biznisu, jer svega toga ne bi bilo da si vozio ispravan kamion.
Zivot je klackalica, tako rekose nasi iz Cikaga, kada su mislili da sam zavrsio svoje, kad sam otisao u BGD.Naleteo slucajno na neku Italijanku, koja me usemila.Da me ovi nisu doveli do toga, sada bi zaobilazio neku vagu.

Citat:
Slazem se da ima svakakvih gazdi koji su iskoriscavali ljude ali neznam nikoga ko je bio u takvoj situaciji. Pogotovu sada jer nema vozaca i gledaju na sve nacine da ih zadrze.
Primer u kakvom okruzenju se kreces, pravis mu preko 6000 milja nedeljno, ne plati ti ni casu soka, zamolis ga kulturno tri puta da sredi kocnice, sin dispecer takodje, poznati su tu i nista, drzi ti 10 soma sa strane, posle mesec dana ti kaze da je zena zaboravila cek i posle nekoliko sati u piceriji, zove da ides na put, nit' kocnica, nit' dan odmora, nit' plate a klima je luksuz, nema ni to a vozi kroz pustinje.

Citat:
A ko nece da ima problema sa gazdama neka kupi svoj kamion. To bar nije problem. I niko ne moze da te natera da vozis neispravan kamion, preko speed-a itd... Sve je to stvar izbora.

Ne moze svako da dobije kredit, kreditna istorija nije najbitnija, vec i co signer i slicno, daleko da je to tako jednostavno.

Citat:
A da neko ide neispravnim kamionom na 13% nema potrebe da komentarisem. Ja obidjoh celu zemlju i Kanadu i jedino sam naisao na 10%...
Kamion takav da bude zaustavljen na vagi pred ulazak u L.A, poznato je kako bi prosao.Moja greska je sto sam tu noc odspavao u Arizoni pred Kalifornijom, umesto da udjem odmah u grad.Kada sam krenuo, usled umora sam mislio da je otvorena i krenuo sam tim lokalnim putem preko Big Bear i Twin Peaks ka gradu, gde kamion nije izdrzao, obzirom da se kocilo preko menjaca i kasnije usledilo iskakanje preko 100km na sat.Sreca u nesreci da niko nije mrtav i invalid, kamion je porusio dosta toga, panduri nisu verovali sta vide, niti su lekari mogli da shvate kako nisam mrtav, iako po njihovim parametrima sam trebao biti mrtav i tako grupe lekara dolazili po smenama da vide cudan slucaj uz zbunjeno mrmljanje"Kako............".

Citat:
I nemoj da pretis potencijalnim kamiondzijama jer svi gledaju da pobegnu kako znaju i umeju iz nase zemlje. I ti si bio jedan od njih ( i jos uvek si).
Ajde da znaju, nego ni to, tuga za gledanje.

Citat:
I samo proveri prema zakonu EU koliko pasosa smes da posedujes ili da mi kontaktiramo Italijansku ambasadu da te provere.
Samo 3 pasosa Italija, Srbija i Amerika dozvoljavaju a Nemci jedan.

Last edited by Magelan; 08.07.2015 at 03:52. Razlog: Moderacija
Reply With Quote