Citat:
Znam njih 20-ak koji su dosli iz Italije da voze ovde, a tamo su proveli 10+ godina u kamionu. Ti vidi sta to znaci. Necu da ti objasnjavam jer si "svetski" covek pa valjda mozes da ukapiras zbog cega.
|
Ja ne vozim kamion, nisam vise iz te emigrantske price sa kojom se sprdaju lokalni, narocito ne iz kamionske price.Zivot vozaca kamiona je gori od zivota jednog psa.Sam si stalno u kabini, zivis sam sa sobom kao zivotinja u sumi i treba da je srecan onaj, ko ne pukne psihicki u kabini.
Citat:
Bez obzira cije pasose imas i ti si samo stranac tamo kao i svi mi. Pasos ti nije bitna stavka. Bas mi je drago da si uspeo u modnom biznisu, jer svega toga ne bi bilo da si vozio ispravan kamion.
|
Zivot je klackalica, tako rekose nasi iz Cikaga, kada su mislili da sam zavrsio svoje, kad sam otisao u BGD.Naleteo slucajno na neku Italijanku, koja me usemila.Da me ovi nisu doveli do toga, sada bi zaobilazio neku vagu.
Citat:
Slazem se da ima svakakvih gazdi koji su iskoriscavali ljude ali neznam nikoga ko je bio u takvoj situaciji. Pogotovu sada jer nema vozaca i gledaju na sve nacine da ih zadrze.
|
Primer u kakvom okruzenju se kreces, pravis mu preko 6000 milja nedeljno, ne plati ti ni casu soka, zamolis ga kulturno tri puta da sredi kocnice, sin dispecer takodje, poznati su tu i nista, drzi ti 10 soma sa strane, posle mesec dana ti kaze da je zena zaboravila cek i posle nekoliko sati u piceriji, zove da ides na put, nit' kocnica, nit' dan odmora, nit' plate a klima je luksuz, nema ni to a vozi kroz pustinje.
Citat:
A ko nece da ima problema sa gazdama neka kupi svoj kamion. To bar nije problem. I niko ne moze da te natera da vozis neispravan kamion, preko speed-a itd... Sve je to stvar izbora.
|
Ne moze svako da dobije kredit, kreditna istorija nije najbitnija, vec i co signer i slicno, daleko da je to tako jednostavno.
Citat:
A da neko ide neispravnim kamionom na 13% nema potrebe da komentarisem. Ja obidjoh celu zemlju i Kanadu i jedino sam naisao na 10%...
|
Kamion takav da bude zaustavljen na vagi pred ulazak u L.A, poznato je kako bi prosao.Moja greska je sto sam tu noc odspavao u Arizoni pred Kalifornijom, umesto da udjem odmah u grad.Kada sam krenuo, usled umora sam mislio da je otvorena i krenuo sam tim lokalnim putem preko Big Bear i Twin Peaks ka gradu, gde kamion nije izdrzao, obzirom da se kocilo preko menjaca i kasnije usledilo iskakanje preko 100km na sat.Sreca u nesreci da niko nije mrtav i invalid, kamion je porusio dosta toga, panduri nisu verovali sta vide, niti su lekari mogli da shvate kako nisam mrtav, iako po njihovim parametrima sam trebao biti mrtav i tako grupe lekara dolazili po smenama da vide cudan slucaj uz zbunjeno mrmljanje"Kako............".
Citat:
I nemoj da pretis potencijalnim kamiondzijama jer svi gledaju da pobegnu kako znaju i umeju iz nase zemlje. I ti si bio jedan od njih ( i jos uvek si).
|
Ajde da znaju, nego ni to, tuga za gledanje.
Citat:
I samo proveri prema zakonu EU koliko pasosa smes da posedujes ili da mi kontaktiramo Italijansku ambasadu da te provere.
|
Samo 3 pasosa Italija, Srbija i Amerika dozvoljavaju a Nemci jedan.