Uspeo sam ove nedelje u Novom Sadu besplatno primiti MMR vakcinu. Ovako je bilo:
Dan 1
Zovem higijenski zavod (021/4897-813) da se raspitam o primanju MMR i dobijem informaciju da oni tu vakcinu više nemaju i da moram ići u Beograd na Batut.
Razmišljam tada, mala deca ne idu u Beograd, pa zovem službu zdravstvene zaštite dece (021/4879-728). Od ljubazne glavne medicinske sestre dobijam informaciju da oni imaju MMR vakcine, ali odraslima mogu dati samo uz nalog koji izdaje higijenski zavod. Kažem joj da sam zvao higijenski i da nisu pominjali nalog već me slali u Beograd. Tada mi je rekla da idem uživo i zamolim, da kukam da zbog posla ne mogu u Beograd itd i da sa nalogom dođem kod njih u dom zdravlja "Liman".
Dan 2
Odlazim uživo u higijenski zavod (Futoška 121, II sprat, rade od 7h) i kako koga sretnem od osoblja tako objašnjavam situaciju da mi je hitno, da nemam vremena ići u Beograd... Napokon ulazim u kancelariju kod čoveka koji daje nalog i za mene i za suprugu.
Sa oba naloga odmah odlazim u dom zdravlja Liman, na pedijatriju (Bulevar cara Lazara 77), da bih čuo šta dalje treba da radim. Pronalazim medicinsku sestru koja mi je dala uputstva i na moje iznenađenje odmah dobijam vakcinu. Par sati kasnije je i supruga svratila i primila vakcinu.
|