Citat:
Prvobitno poslao korisnik dezdej
Aj nekoj ako e zapoznat dali moze da mi odgovori . Znaci planirame da odime na intervju site cetvorica pri sto ako ni se odobrat vizite jas bi odel prv vo amerika edno 2-3 meseci dodeka ne se situiram malku tamu a posle bi dosle zena mi so decata . E sega dali bi trebalo jas toa da go posocam pri intervjuto deka planiram prvo sam da odam a posle da dojde familijata ili nema potreba od toa . Kolku sto procitav pri dobivanje na vizata se dobiva i zatvoreno pliko koe sto treba da se predade pri vlez vo amerika vo koe se dokumentite od ambasadava znaci dali pri vakov slucaj bi dobil dve plika od koe ednoto za mene a drugoto za zena mi i decata za da go predadat pri vlez ili toa pliko sodrzi samo moi dokumenti kako nositel na aplikacijata pa nema potreba za niv od istoto tuku tie ne bi imale problem da vlezat pokasno vo amerika koga si gi imaat vizite vo pasos se razbira vo rok od 6 meseci kolku sto traat vizite . Se nadevam deka bev jasen vo prasanjevo pa ako e nekoj zapoznaen so problemov bi sakal da mi objasni malku .
|
Bi sakal da Ve prasam nesto, Dali rabotnoto iskustvo vlijae vo dokumentite za intervjuto, Bidejki samo sto magistrirav pa imam skoro 1 godina rabotno iskustvo, pomegju drugoto volontiranje i praktikantski raboti, bidejki procitav deka treba da se ima 2 godini rabotno iskustvo. Pozdrav