ZA MAKEDONIJA:
Intervjuto bese pred 5 dena od dokumenti nosev sve sto ke mi padnese na pamet ama najpotrebni koj gi zemaa za nositelot:
- pasos i fotokopija od pasos
- od sud se vadi za NEOSUDUVAN i KRIVICNA EVIDENCIJA (dvata dokumenta se vadat na bit pazar sudot i kostaat po 320 denari moj sovet izvadete gi istovremeno se cekaat po 10 rabotni dena guzva e, i ne pomisluvajte bez ovie dva dokumeta da idete zosto edni gi vratija)
- MEGUNARODEN izvod od maticna kniga na rodenite ne postara od 6 meseci
- MEGUNARDONA vencanica ne postara od 6 meseci
- Vojska deka sum sluzel od opstina kade zivees se vadi imaat odelenie na minis. za odbrana
-Diplomata od sredno obrazovanie i zaverena na notar obavezno zosto orginalnata vi ja vrakaat
- Lekarsko od remedika kovertite
- affidavit of support i-134 (od sponzorot od amerika zavereno u amerika na notar + potvrda za plateni taksi, vo mojot slucaj zasto bev cn42xxx i bevme megu poslednite vo ambasada go baraa na site )
- Potvrda od banka deka imas depozit ke vidite na forumot za kolkavo semejstvo ide kolku pari treba da imate da ne se objasnuvam sega
- Sliki onie 5x5 ja nosev po 2 za sekoj a mi zemaa po 1 (u bimbo se 350 denari 6 fotografii)
- DS-260 aplikacijata i apointment letter kopirani ne gi zadrzuvaat ama mora da gi imas
* prevodi imav napraveno na nekoj dokumetni ama ne mi gi pobaraa
za soprugata e potrebno :
- megunaroden izvod na rodeni
- sud za neosuduvan i krivicna postapka
- pasos i fotokopija
- 2 sliki
- lekarsko kovertot
za decata :
- megunaroden izvod na rodeni
- pasos i fotokopija
- 2 sliki
- lekarsko kovertot
* mantu proba baraat za deca pod 14 godini se pravi na bitpazar poliklinika
* vakcinite da gi soberete za lekarsko ke trebaat site koi se navedeni
intervjuto celata procedura trae 4 saati, bidete opusteni i se ke pomine vo najdobar red zatoa sto od prv do posleden site bea ljubezni so sreka na site!
|