View Single Post
Staro 20.10.2015, 00:04
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pelcer224 Prikaz poruke
Trogodisnja srednja skola + Visa skola treba (moze) se izabrati Univeristy degree?!
To je znaci zvanicna informacija od sluzbenika?! Bilo bi fino da to razjasnimo jednom zauvek da ne bude straha vise za ljude sa srednjom trogodisnjom i oko te opcije sta je zapravo Vocational school.
Probaću da citiram službenika: "Osobe koje su završile višu školu mogu da odaberu opciju University degree, to se neće smatrati netačnim. Same opcije date na biranje nisu usklađene sa školskim sistemom Srbije, tako da je to uredu".
Trogodišnja nije dovoljna za uslov, ali ako je u kontinuitetu završena i viša onda je to dovoljno! Ovo je 100%

E sad, ako je bilo pauze, nisam sigurna da li je u tom slučaju ostvaren uslov, ali mislim da nije jer nema 12 god. školovanja u kontinuitetu... Tako da, bolje da na ovo u vezi sa pauzom u školovanju odgovori neko ko je 100% siguran.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Psiho Prikaz poruke
Pre svega hvala na svim korisnim informacijama koje si nam dala, e sad zanima me oko ovoga da li je bilo govora o studentskoj vizi i GC, to jest da li utice na dobijanje studentske vize ako se aplicira za GC, ja sam se ove godine prijavio za lutriju, ali ukoliko ne budem izvucen sledece bih aplicirao za Master studije i studentsku vizu, pa ne znam koliko sam pogresio
Ovo su rekli samo u vezi turističke vize, studentsku nisu spominjali.
Iskreno, kao što je i Magelan već odgovorio, mislim da nema razloga da GC utiče na dobijanje studentske vize, jer školovanje je nešto sasvim drugo. Mnogi ljudi apliciraju za GC pa odluče da se tamo i školuju i rade.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote