View Single Post
Staro 29.10.2015, 20:23
milos milos je offline
Drug član

Datum prijave: 03.09.2006
US lokacija: izgleda nigde :(
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Danas sam bio na intervjuu za turisticku vizu! NISAM DOBIO!

Kao garananciju sam podneo
Potvrdu da sam stalno zaposljen sa kopijom radne knjizice
Molbu za godisnji odmor ako dobijem vizu
Pozitivan odgovor na molbu
Izvod iz maticne knjige vencanih
Moju i zeninu licnu kartu da se vidi da smo na istoj adresi
Izvod iz matcne knjige rodjenih za dete sa prijavim prebivalista
Dva pozivna pisma od druga i mog strica obojica US Citizens
Svu ovu dokumentaciju nisu hteli NI DA POGLEDAJU iako sam ponudio!

Hteo sam da odem na mesec dana sto sam i napisao ponavljam JA NE ZELIM da ostanem nekon isteka vize!!! Sve sto sam napisao u formularu ds160 je gola istina i samo istina, bez skrivenih namera i ambicija. Napisacu pitanja koje mi je postavio konzul i odgovore koje sam dao:

Konzul: Dobar dan da li govorite engleski? Ja: Da, ali slabo mozemo da pocnemo pa ako negde zaglavimo molim vas da imate razumevanje!
Konzul: Ok sve je u redu
Svrha posete? Turisticki, u poseti prijatelju i stricu obojica su US citizens
Koliko planirate da ostanete? Do mesec dana, 10ak dana u NY 10 dana u Chicago za put nekoliko dana i taman oko mesec dana
Cime se bavete? Ja sam gradjevinski inzenjer, radim kao sef gradilista
Koliko dugo radite? Preko 6 godina, u sadasnjoj firmi zadnje 2 godine, evo imam ovde kopiju radne knjizice i confirmation letter od firme, Konzul: Hvala nije potrebno
Kolika su vam mesecna primanja? 45000RSD ili 450$ ili 400e
Ko ce da vam plati put? Ja sam, imam nesto ustedjevine
Da li putujete sami? Da putujem sam posto imamo bebu pa supruga ce morati da je cuva
Cime se bavu supruga? Ona je arhitekta
Da li vam supruga radi? Da radi u gradjevinskoj firmi, ali trenutno je na porodiljskom bolovanju, cuva bebu, evo ako zelite imam dokumente koji potvrdjuju sve ovo Konzul: Hvala nije potrebno
Da li imate svoju kucu ili stan? Da imamo svoju kucu, kuca je majkina ali i ona zivi tu sa nama, prema tome nasa je, ne iznajmljujemo stan (inace kuca nije na moje ime)
Da li imate auto? Ne, nemam, imao sam ali sam ga prodao pre 2 godine posto imam firmin auto koji koristim u privatne svrhe
Da li ste nekada putovali u USA? Ne nikada nisam putovao u USA
Da li ste aplicirali za GC Lottery? Jesam poslednjih 10-11 godina ali nisam imao srece, bio sam selected 2011 ali je lutrija bila ponistena tako da nisam izvucen u ponovljenom izvlacenju Konzul: Ouhhhhh i'm so sorry to hear that!!! I wish you luck
Nemate neku US vizu? Ne nemam
A supruga? Nema ni ona, nikada nije bila van evrope
Da li vi imate neku vizu u pasosu? Ne nemam nikada nisam utovao van zemlje ovim pasosem, on je brand new, ali evo doneo sam i stari pasos ako zelite da vidite bio sam samo 2x u bugarskoj pre 10 godina i to na jedan dan! Konzul: Hvala nije potrebno, stavite ruku ovde...uzeo mi je komplet otiske i ja pomislio to je to
Konzul: Just a minute please, otisao je iza paravana i dosao za manje od minuta samo mi je dao pasos i confirmatio letter za ds160, dao mi neki glupi papir na kome pise da sam odbijen jer sam odbijen posto nisam pruzio dokaze da cu da se vratim, standardni papir koji mozete naci na njihovom sajtu i rekao mi je: Dear mister, niste se kvalifikovali za vizu tu vam sve pise, hvala lepo dovidjenja, i sve vreme se smeskao da ne kazem kao pizda ali ona lazna ljubaznost salterskih sluzbenika cak i kad vas jebavamo jebavamo vas sa smeskom, ja pogledao i reko mu OK okrenuo se i otisao kao popisan i to je to.

E sad izvlacite zakljucke kakve hocete meni je puna glava svega i svacega, znaci sve sto sam napisao je istina imao sam za sve papire odgovarao sam iskreno i istinito nisam zaista nisam imao ni najmanju nameru da ostanem nakon isteka vize, hteo sam samo da vidim tu jebenu ameriku.
Sto se tice mog izgleda ja izgledam sasvim prosecno od hiljadu ljudi u masi ni po cemu me ne biste razlikovali, normalno podsisan normalno obucen sve najnormalnije, da ne pomislite da sam neki cudak pa da je izgled presudio!

2011 SELECTED ali ponistena lutrija

2012EU00003058
ovo je bio moj broj
Reply With Quote