View Single Post
Staro 30.10.2015, 14:53
dezdej dezdej je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2015
US lokacija: Chicago, Westmont
YU lokacija: Ohrid Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ttt Prikaz poruke
Bati4ko
jas sum pravnik i toa sto ti stignalo od sud e prekrsok i nema da ti vleze vo kaznena evidencija.

Inaku, za dokumentite sto se vadat od sud ako na nekoj mu treba podatok:
POTVRDA za kaznena evidencija sodrzi podatoci za toa dali baratelot e dosega osuduvan so pravosilna osuditelna presuda.
UVERENIE za krivicna evidencija sodrzi podatoci za toa dali za baratelot ima obvinitelen akt koj vlegol vo pravna sila ili e donesena nepravosilna osuditelna presuda odnosno dali se vodi krivicna postapka.
Edno prasanje ako moze vo vrska so dokumentive od sud . Jas gi izvadiv dvava dokumenti od koi prviov za potvrda za kaznena evidencija mi e jasen ama pak na vtoriov sto mi go dadoa od sud ne pisi UVERENIE za krivicna evidencija tuku samo pisi POTVRDA deka protiv liceto nema obvinitelen akt koj vlegol vo pravna sila na podracjeto na Osnoven sud Ohrid ( inace od Ohrid sum ) . E sega dali e vo red ovoj vtoriov dokument ili mozda sum izvadil pogresen pa ke moram da go menuvam ako moze edno mislenje . I kolku im e rokov na vazenje na dokumentive jas malku izbrzav so nivnovo vagjanje gi izvadiv na kraj septemvri mesec , a seuste ne sum povikan na intervju se nadevam ke me viknat vo januari so mojov 153** broj .
Reply With Quote