View Single Post
Staro 16.11.2015, 00:20
cajko13 cajko13 je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90 Prikaz poruke
Kao sto rece Magelan tesko je za vozace buseva, mislim opcenito bilo koja pozicija u javnom gradskom prevozu. Svi pripadaju uniji a u unije se nije lahko ubaciti. Recimo u Oregonu, glavni prevoznik se zove TriMet i da budes vozac kod njih moras posjedovat vozacku dozvolu 3-5 godina, naravno cistu, bez ikakvih vecih prekrsaja. Uslovi za rad su dobri, jer unija ima bruku nekih beneficija. Plate ti variraju od 15-30$, cuo sam za jednog "poznanika" kod njih poceo s 22$, tako nesto, sve zavisi sta si gdje prije radio, kakvo iskustvo imas.

Mislim da ti nije lose da malo pogledas i neke dobrotvorne organizacije koje se bave prijevozom starijih osoba, osoba s posebnim potrebama, oni imaju kombi vozila, manje buseve gdje vrse prevoze tih osoba. Mislim da oni nisu toliko zahtjevni, a imaju satnice oko 15$. Tako da to ne bi bio los pocetak karijere, a poslije se prebaciti na JGPP.

Ma ja imam iskustva 13g na bus u medjugradskom saobracaju,ali u Srbiji...Interesuje me za bus,ali otom potom,znam da je najlakse prvo na kamion,pa to bi doslo kasnije ,i zbog porodice...bar si kuci cesce... Cisto informativno me interesuje...ako me izvucu da znam sta da planiram
Reply With Quote