Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970
Sinoc sam kontaktirao jednog naseg covjeka koji je geodeta u Chicagu. Rekao mi je da ima nekolik nasih geodetskih firmi u Chicagu i da ima posle za geodete.
Kako mi je objasnio najveci problem je sto se geodezija u SAD i kod nas dosta razlikuje i da je njemu trebalo skoro dve godine rada u geodetskoj firmi kod naseg covjeka koji ga je ucio i objasnjavao mu da bi se snasao, iako je prije dolaska imao visegodisnje iskustvo i cesto su ga tada zvali za pomoc kao dobrog strucnjaka.
Pitao sam ga za licencu i rekao mi je da firma mora da ima licencu, ali da geodeta koji radi u firmi ne mora da ima licencu.
Trenutno ima naseg covjeka kojeg obucava i kaze da mu je tek nakon 6 mjeseci prvi put mogao dati nesto da samostalno uradi
|
Hvala druze na info. Kapiram da se razlikuje. Ja konkurisao u nekim firmama u americi, cisto da vidim sta ce se desi, na cemu smo.. I par firmi mi je i ponudilo intervju za posao da sam tamo, znajuci da sam iz srbije i da sam zavrsio ovde i radio u srbiji.. Tako da me to malo obradovalo.. Za razliku od srbije gde se CV i ne cita a konkursi su blago receni namesteni, jedino ako imas svoj instrument.. Zanima ako ti nije problem da mi das neki kontakt, mail nesto od neke srpske firme tamo koju znas, da se raspitam cisto... Raduje me sto ima posla

.. Raspitivao sam se dosta, ali nikako da nadjem nekog geodetu ili nekog ko zna bilo sta o ovoj struci, u principu ima nas malo.. Tako da hvala ti