Da, u pravu si ovo za ZK. Ali sa druge strane, lako je dobiti bilo kakav posao, npr. da radis u Walmart-u, ili da budes prodavac u nekoj prodavnici / shoping molu ili da budes kelner, ili ima milion drugih "obicnih" poslova od koje mozes da radis sa ZK a da pri tome se nesmatras kao stranac. Vremenom ces dobiti i posao u struci (sto vec nije tako lako, ali nije ni bas mnogo tesko) pa ce ti se primanja znatno povecati. Sto se tice expire date-a ZK od 10 godina, pa za to vreme ima sigurno da polozis test za drzavljanstvo, koji je smesan (niko na tome nije pao), i to imas najmanje 5-6 godina da ga ponovo polazes iako si (neznam ni ja kako) pao (a to je maltene nemoguce). Kazem 5-6 godina, jer pravo da polazes stices posle 3-5 godina od kada dobijes ZK. E ako dotle nepolozis, onda si stvarno diabola. Mozes da dosta lepo zivis i da budes nezavistan (pa i od prvog najgoreg posla koga ima svugde i koji se lako dibija), naravno pri tome da se nerazbacujes. Pod ovim podrazumevam da sam placas stan (rentiras apartman), hranis se gotovom hranom (za sve obroke), da kupis kola (na kredit), i da jednom odes na letovanje. Nista vise od toga, a to sve bez icije pomoci sto za zemlju Srbiju deluje nezamislivo iako si i visokoobrazovan sa fakultetom to neces moci sam od svoje zarade da priustis (cak ni priblizno). Znam da je tesko dobiti ZK... pa ako nedobijem na lutriji, nema sta da izgubim da konkurisem za imigrantsku vizu, pa mozda me greskom i prime. Ja verujem da nekom i progledaju kroz prste, pa mu daju iako mozda na prvi pogled neispunjava uslove za ZK. Mislim ako neko ima neku povezanost sa US, i nesto ponudi, mozda ga i puste... Greskom...
Hvala na lepim zeljama...
|