Citat:
Prvobitno poslao korisnik EmptySD
Pozdrav svima,
Procitao sam vec stvarno dosta postova na ovu temu ali je vecina njih stara po nekolio godina. Koliko vidim ova tema traje poslednjih 5 godina i jos uvek je aktuelna.
Poslednjih par dana sam razmisljao o trazenju posla u Cikagu, a sada kao i svi tragam za dodatnim informacijama.
Ukoliko neko moze da odvoji par minuta, bio bi veoma zahvalan na odgovorima na par pitanja.
Trenutno radim kao Web & Graphic Front-End Development Manager i trazio bi poslove u IT struci, s obzirom da imam visegodisnjeg iskustva u tome. Jedini problem u ovoj prici je taj da nemam cetvorogodisnju diplomu, kao ni diplomu vezanu za posao koji radim (Realno nije ni potrebna jer je portfolio bitan).
Poslednjih godinu ipo dana radim i zivim u Dubaiju i primetio sam da se veoma lako dobije vizit viza na 5 godina. Zanima me da li je moguce traziti poslao ukoliko bi dobio vizit vizu? Ukoliko nije, da li poslodavci obezbedjuju radnu vizu, ili kako to vec ide?
Koliko sam razumeo, zivot u Cikagu je moguc sa troskovima oko $3k mesecno. Oko $1000-$1500 za stan i toliko za hranu i prevoz a plate u ovom sektoru su izmedju $40-$60k godisnje, sto iznosi pristojnu pocetnu cifru u odnosu na pristupacan smestaj.
|
Pozdrav,
Ako si citao sta sam napisala gore, nasao si da je moj muz u Cikagu. On je isto Frontend... Otisao je na vizu za godinu i po, na program "stucnog usavrsavanja" a to je ustvari posao. Ako zelis mogu ti dati njegov kontakt. Mozes ga pitati sve sto te zanima. I srecna Nova godina