View Single Post
Staro 01.01.2016, 10:48
WhiteCrow WhiteCrow je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2015
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik EmptySD Prikaz poruke
Pozdrav svima,
Procitao sam vec stvarno dosta postova na ovu temu ali je vecina njih stara po nekolio godina. Koliko vidim ova tema traje poslednjih 5 godina i jos uvek je aktuelna.

Poslednjih par dana sam razmisljao o trazenju posla u Cikagu, a sada kao i svi tragam za dodatnim informacijama.

Ukoliko neko moze da odvoji par minuta, bio bi veoma zahvalan na odgovorima na par pitanja.

Trenutno radim kao Web & Graphic Front-End Development Manager i trazio bi poslove u IT struci, s obzirom da imam visegodisnjeg iskustva u tome. Jedini problem u ovoj prici je taj da nemam cetvorogodisnju diplomu, kao ni diplomu vezanu za posao koji radim (Realno nije ni potrebna jer je portfolio bitan).
Poslednjih godinu ipo dana radim i zivim u Dubaiju i primetio sam da se veoma lako dobije vizit viza na 5 godina. Zanima me da li je moguce traziti poslao ukoliko bi dobio vizit vizu? Ukoliko nije, da li poslodavci obezbedjuju radnu vizu, ili kako to vec ide?

Koliko sam razumeo, zivot u Cikagu je moguc sa troskovima oko $3k mesecno. Oko $1000-$1500 za stan i toliko za hranu i prevoz a plate u ovom sektoru su izmedju $40-$60k godisnje, sto iznosi pristojnu pocetnu cifru u odnosu na pristupacan smestaj.

Pozdrav,
Ako si citao sta sam napisala gore, nasao si da je moj muz u Cikagu. On je isto Frontend... Otisao je na vizu za godinu i po, na program "stucnog usavrsavanja" a to je ustvari posao. Ako zelis mogu ti dati njegov kontakt. Mozes ga pitati sve sto te zanima. I srecna Nova godina