View Single Post
Staro 13.01.2016, 20:44
Jankee Jankee je offline
Član

Datum prijave: 13.01.2016
Nepromenjeno

Posto sam Vas pratio par puta pre svog intervjua na preporuku mog brata i vaseg clana 'Borak' odlucio sam da i ja dam svoj doprinos a da ne bude da sam samo 'leech'ovao.

Ukratko:
Juce sam imao interview. Prosao sam.
Bio sam jedini aplikant u aplikaciji.
Broj mi je bio 14xxx
DS sam popunio dvadeset i nekog maja.

Specificnosti oko mog slucaja:

Moj otac je dobio na lutriji '99. Tada smo porodicno dobili svi GC. Bili smo malo tamo malo vamo i na kraju smo se vratili u Srbiju (neverovatno ali istinito). U medjuvremenu se 2002 dok smo bili tamo rodio moj mladji brat koji je odmah dobio i US citizenship po rodjenju. Koliko se secam vec 2005 nam je propao GC.

Izvucen sam na DV2016 iz prve prijave.

Od dokumentacije sam dodatno imao police certificate iz UK jer sam tamo ziveo tokom studija.

Srednju skolu nisu gledali i samo su mi zadrzali fakultetsku diplomu.
Pitanja koja mi je postavio srpski intervjuer su bila da li sam ziveo jos negde osim u Srbiji i UK, da li imam nekoga u USA i gde, i sta planiram da radim kad odem u USA.

Drugi interju sa valjda Amerikankom (kazem valjda jer je prvo pricala na cudnom srpskom i nije imala jak us akcenat na engleskom ) je krace trajao. Procitao sam zakletvu, prokometarisala je da je moj otac vec bio dobitnik na lutriji i nasmejala se, pitala me zasto sam odlucio da se vratim iz UK i ja sam joj rekao zato sto sam bio izvucen na ovoj lutriji i da mi je bolje da budem permanent u US nego temporary u UK. I tu se nasmejala i rekla Congratulations i ostatak.

To je moj mali doprinos.
Srecno svima na interjuima i cestitam ostalim pozelenelim.

Pozdrav!