Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar
Nemoj da je pominješ uopšte, a najbolje ti je da odeš preko neke studentske razmene, preko fakulteta, da odeš na neki letnji kamp ili W&T program.
Tvoja situacija je takva, da ti niko ne garantuje vizu turističku, jer, mogu da ti kažu "ti tamo ideš da bi se oženio"... (mog drugara su odbili na ovaj način, 2x, stim što je on imao završen fax i 7-8 godina staža)
|
Isao sam 2014. godine do jedne agencije da se raspitam za W&T program i rekli su mi da ne ne zele da me prime zbog moje sestre. Takodje su rekli da su imali slucaj te godine da je jedan decko dobio vizu a precutao je agenciji da ima sestru tamo ilegalno i rekli su mi da ne zele de razikiju sa mnom opet. Pa zato i pitam sada, jer su vec pustili tog lika pa ne znam od cega zavisi. Po svemu sudeci sestra nece skoro zapoceti proces dobijanja papira tamo, a znam da mi je najveca sansa dok sam student i primalac porodicne penzije pa se nekako jos nadam da postoji neka sansa da dobijem
Da li je razgovor u ambasadi drugaciji ako se prijavim za turisticku ili ako idem preko W&T programa. Ove godine nisam pitao nijednu agenciju (2015/16) a sad je vec kasno...