Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanchez
Nije tačno da ti je kasno da se prijaviš na Work and Travel program. Moji drugari su se prijavili pre neki dan, a siguran sam da to nije jedina agencija koja prima studente na program. Jeste da si možda zakasnio za najbolje ponude, ali ne mora da znači ni da nećeš naći neku dobru opciju.
U kojoj agenciji su ti rekli da neće da te prime zbog sestre?
|
Da evo sad mi je rekla drugarica da ima jos fore, iskreno za posao mi nije bitno, tako da se time ne opterecujem.
Bio sam u Ayusi
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mil
E pa tako bude kad pricas vise nego sto treba. Verovatno si se raspricao kao ovde, a nisi morao. Po pravilu se tim agencijama ne pricaju nikakvi planovi, ako vec ides na to da ostanes, ponasas se kao najbolji student koji voli ucenje, skolu, Srbiju itd...,niti postoji bilo koji uslov da li ti je neko tamo ili ne, znaci nisi morao da kazes da imas nekog tamo. Njih godisnje s*ebe oko 30% od prijavljenih "studenata", tu naravno agencija ima problema cak i sa drzavom Amerikom i ambasadom. Ako bi da ostajes tamo a nemas nacina da se docepas Amerike, jedino ti ostaje da nadjes drugu agenciju, da te u staroj agenciji zaborave, ili da se prijavis na kruzer pa posle da zbrisnes sto se ne preporucuje.
EDIT (dodatak):
Zavisi od toga sto on naravno nije pomenuo sestru. Pricam ti jer znam nekoliko njih koji su otisli i koji ove godine treba da idu, nijedan jedini ni na fakultetu ni u agenciji nije pominjao porodicu i ostajanje. Znam da su oni koji su imali nekog tamo, tek u ambasadi pomenuli da imaju nekog jer se ne preporucuje laganje ali s obzirom da je ona ilegalno tamo neka te neko drugi posavetuje u vezi toga da li da kazes u ambasadi ili ne. Agenciji ni reci!
|
Pa iskreno ne bih ostao tamo, ne mogu na taj nacin. Ja stvarno zelim samo da odem i da vidim (za sada). Agenciji naravno nisam odmah rekao ali posle sam ipak pitao lika koji radi tu, i rekao je da su imali problem sa ambasadom ali da je taj decko dobio vizu. Tako da postoji sansa. Naravno ne bih se prijavio ako nekako to utice na moju sestru, jer ne zelim njoj da stvaram probleme.
Naravno ako bih isao do agencije opet ne bih pominjao sestru, u ambasadi ne bih lagao, pa i ako bi me odbili mogu da zivim sa tim posto znam da sam pokusao...
Sad cu da potrazim W&T temu pa cu tamo pitati