Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kremic
Znate sta mene zanima.Kako ljudi u USA krenu od 0 , Aako dobiju zelenu kartu a nemaju nikog tamo 
|
Moje mišljenje je slijedeće: najbitnija je volja, to je ono što te pokreće i tjera te naprijed. Tko ima volju taj će i uspijeti. Nekima je možda i lakše graditi sam svoj put nego uz pomoć nekoga, jer taj netko koga imaš tamo ti može pomoći ali isto tako i odmoći. 100 ljudi 100 čudi. Ja to tako vidim. Mi naprimjer nemamo nikoga tamo (zapravo imamo ali jedna osoba je tetka našeg prijatelja koju nikad nismo upoznali niti s njom riječi progovorili a druga osoba je poznanik mog muža kojeg on isto dugo nije vidio) i uopće mi ne pada na pamet tražiti ih nekakvu pomoć ili ići u mjesto gdje su oni samo zato jer tu nekoga poznamo. Nekako više razmišljam na način da je to prilika (naravno ukoliko dobijemo na lutriji

) da izgradimo NAŠ novi život. I vjerujem da se čovjek puno bolje osjeća kad SAM nešto napravi nego kad te netko vodi za ruku.
Da me sad nebi krivo shvatili. Poštujem svakog tko se odluči ići tamo gdje ima nekoga. Neko želi tako netko ne. Tko zna, možda bi ja drugačije razmišljala da imam nekoga svoga tamo. Isto tako, možda bi prihvatila pomoć nekoga koga uopće ne poznam (recimo neku dobru dušu s ovog foruma), ali pomoć u smislu informacija. Ne bi voljela nikome biti na teret. Eto, to je moje mišljenje.