Dragi forumaši,
neka nam je svima sa srećom.
Bliži se maj, ko bude selected imaće slatke muke kako popuniti formulare (o kojim sam samo čitala na forumu), gdje ići itd.
Opet s druge strane, oni sa ''not be selected'' biće tužni zašto nisu selected...
Biću slobodna da iznesem svoje mišljenje o odlasku...
- jezik ne poznajem dovoljno, nikad ranije nisam učila u školi ili na fakultetu engleski ali sam pohađala kurs pa više nisam baš bez ikakvog znanja. Svakako, nije to zavidan nivo nikako

- imam supruga koji na engleskom zna reći dobar dan i srećno i kćerku od 4 godine koja poznaje bolje engeski od tate ali manje od mame
Kada bih bili ''selected'' bila bih presrećna iz razloga što bih bar dobila šansu (uslovno rečeno jer je pitanje da li bi dobili vizu) da svom djetetu pružim šansu da ode iz ovog javašluka, lopovluka i totalno neuredjenog sistema.
Za razliku od mnogih drugih koji nemaju posao u ovoj državi ja ga imam i radim kao ''šef jednog odjeljenja u ne baš tako maloj firmi'' ali vjerujte da bih vrlo rado tu svoju poziciju zamijenila za poziciju ''spremačice'' u USA. Ja ovdje radim dan-noć da bih mogli otplatiti kredit za stan (stan od 38m2) i obezbijediti koliko-toliko normalan život našem djetetu a kćerka samo ima majku ''na papiru'' ili u večernjim satima koja je opet pored laptopa čitajući zakone i radeći.
Znam da ni u USA nije lako i da ništa ne pada s neba ali svakako mislim da mi je i ovdje ''pidžama - posao'' pa zašto onda ne pokušati pružiti sebi i svojoj porodici drugu priliku u životu, da vidimo kako bi to funkcionisalo tamo.
Bojim se da će ova država biti u totalnom kolapsu kada moje dijete odraste, neće oni imati kapacitet da vrate državne dugove koliko su ''ovi' spremni da se zaduže...
E kako vam se ''izjada'' sada mi je lakše...
Srećno svima!