View Single Post
Staro 15.03.2016, 17:14
dezdej dezdej je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2015
US lokacija: Chicago, Westmont
YU lokacija: Ohrid Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
Jel polagaao neko skoro za cdl u chicagu? Ja celkam ssn pa da polazem za auto pa cdl alli se prica da su prilicno poostrili dokumentaciju tj dokaze o adresi racunima utilities itd itd pa cak i kad se polozi, dozvola se izdaje tek dve ned posle zavrsetka obike
Ovo mogu da ti potvrdim da su zaostrili dokumentaciju posebno ovi dokazi oko adrese evo ja sam vec mesec dana ovde i jos ne mogu da uzmem ovu obicnu vozacku zato sto za sada stanujem kod brata moje supruge i nemam jos nikakav dokaz na moje ime da stanujem na ovu adresu osim pismo u koje je dosao moj SSN, ovih dana cekam da dodje onaj bank statement a dobio sam i mail da su ispratili i zelenu kartu pa mozda i ona dodje ovu nedelju pa cu probati da odem do DMV da polazem i dam te dokumente kao dokaz i videcemo kako cu proci. Inace moj poznanik koji je dosao ovde preko lutrije i vec ima zelenu kartu otkako je polagao za vozacku kada su videli da je od Makedoniji nisu hteli da mu daju vozacku dok ne urade detaljni background check sto se oduzilo jedno mesec dana i na kraju nisu hteli da mu daju vozacku kao nema dovoljno dokaza da zivi na tu adresu, pa morao je da trazi pomoc od menagera gde radi koji se javio u DMV i ubedio ih je da ponovo isprate sva dokumenata da ih provere i najzad je dobio vozacku. Inace kad je polozio i otisao da uzme vozacku taj tip tamo mu je mahnuo vozacku u vazduh i rekao mu je nesto kao" Evo tvoja dozvola je gotova ali znas zasto neces da je dobijes?Zato sto si od Makedoniji!" Sta da radimo kad dolazimo sa ovog balkana gde svako hoce da smuti nesto i dobije dokumente na nelegalan nacin. Ovo se desava zato sto su uhvatili 40 ljudi iz Makedonije koji su prijavili istu adresu gde zive i sada kaze da je Makedonija podvucena sa debelim zutim markerom tamo i svako ko hoce da uzme vozacki mora da pomine ovu rigoroznu kontrolu, mozda ovo ne vazi za Srbiju tako da mozes da probas, aji ja ne zelim da riskiram jos pa cu sacekati dok ne soberem svu dokumentaciju i onda odem po vozacku pa cdl posle. I ne zaboravi da cuvas svaki koverat i pismo sto ti dodje na adresu na tvoje ime za da mozes da ga upotrebis kao dokaz nemoj nista da bacis.
Reply With Quote