View Single Post
Staro 02.04.2016, 18:08
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Absolute beginner Prikaz poruke
Re: Magelan
Nadam se da u "balkanskom mikrokosmosu" ima izuzetaka i da nisu svi bas takav sljam. Koliko sam shvatio, citajuci ovu temu, tvoja iskustva nisu bila bas toliko negativna dok si vozio kamion ili mozda gresim?
Ima izuzetaka, ali malo. Na mojoj listi konkretno bilo je vise stavki na strani "ZA". Imao sam cilj - da zaradim novac i isfinansiram isplanirane buduce korake i prosto sebi nisam dozvoljavao da me te neki stvari izvode iz takta. Moj "owner" je recimo bio opsednut zaobilazenjem putarina, a 70% mojih tura je bilo prema NorthEast-u gde je vise od pola autoputeva i ko zna koliko mostova u toll sistemu. I tu su morali da se prave odredjeni kompromisi. Ja sam tip osobe koji do odredjene tacke tolerise "muzicke zelje", ali mi nije ni najmanji problem da zacas prekinem celo glupiranje i produzim dalje svojim putem. Odavno sam naucio da je prosto neophodno da imas svoj stav i drzis ga se, da ne nasedas na "sweet talk" od kog posle boli glava, da jasno razgranicis da to sto si do poslodavca mozda dosao po preporuci svog prijatelja/poznanika te apsolutno nece staviti u poziciju da trpis gluposti ne bi li ocuvao "mir u kuci" i zavadjao "drugare". Medjutim, dosta nasih momaka, pogotovo ovih sa nesredjenim statusom je trpelo sve i svasta. Isto tako, dosta nasih koji su tek dosli i dalje vuku onu naviku da kada se dobije posao treba ga se drzati po svaku cenu... I onda kad "gazda" provali s kim ima posla krecu svakakve vratolomije i SM igrice...

Gledano sa neke strane, mozda je sa ovim novim pravilom i bolje. Bice sve manje i manje ovih nesrecnih ljudi koji su primorani da trpe sve i svasta ne bi li nasli svoje mesto pod Suncem.

Last edited by Magelan; 02.04.2016 at 18:17.
Reply With Quote