Citat:
Prvobitno poslao korisnik Absolute beginner
Re: Magelan
Nadam se da u "balkanskom mikrokosmosu" ima izuzetaka i da nisu svi bas takav sljam. Koliko sam shvatio, citajuci ovu temu, tvoja iskustva nisu bila bas toliko negativna dok si vozio kamion ili mozda gresim?
|
Ima izuzetaka, ali malo. Na mojoj listi konkretno bilo je vise stavki na strani "ZA". Imao sam cilj - da zaradim novac i isfinansiram isplanirane buduce korake i prosto sebi nisam dozvoljavao da me te neki stvari izvode iz takta. Moj "owner" je recimo bio opsednut zaobilazenjem putarina, a 70% mojih tura je bilo prema NorthEast-u gde je vise od pola autoputeva i ko zna koliko mostova u toll sistemu. I tu su morali da se prave odredjeni kompromisi. Ja sam tip osobe koji do odredjene tacke tolerise "muzicke zelje", ali mi nije ni najmanji problem da zacas prekinem celo glupiranje i produzim dalje svojim putem. Odavno sam naucio da je prosto neophodno da imas svoj stav i drzis ga se, da ne nasedas na "sweet talk" od kog posle boli glava, da jasno razgranicis da to sto si do poslodavca mozda dosao po preporuci svog prijatelja/poznanika te apsolutno nece staviti u poziciju da trpis gluposti ne bi li ocuvao "mir u kuci" i zavadjao "drugare". Medjutim, dosta nasih momaka, pogotovo ovih sa nesredjenim statusom je trpelo sve i svasta. Isto tako, dosta nasih koji su tek dosli i dalje vuku onu naviku da kada se dobije posao treba ga se drzati po svaku cenu... I onda kad "gazda" provali s kim ima posla krecu svakakve vratolomije i SM igrice...
Gledano sa neke strane, mozda je sa ovim novim pravilom i bolje. Bice sve manje i manje ovih nesrecnih ljudi koji su primorani da trpe sve i svasta ne bi li nasli svoje mesto pod Suncem.