View Single Post
Staro 03.04.2016, 02:10
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Absolute beginner Prikaz poruke
Pročitao sam negde da se od 2017 potpuno ukida papirni log book I da je ova godina predviđena za prilagođavanje i prelazak na elektronske pa pretpostavljam da ovaj posao nece predstavljati tako dobru opciju nasima koji planiraju, makar u početku, da rade kao vozači? Magelan, voleo bih, a siguran sam i ostali, da cujem tvoje mišljenje o tome
Zvanicno stoji taj rok, e sad da li ce biti ponovo extension, jos se ne zna.

U firmi u kojoj radi clan Dragon su polako krenuli jos pretprosle godine sa elektronskim ali samo za timove. Timovi su druga prica jer tu bezmalo moze da se vozi bez stajanja, i nikakav nije problem da se vodi eLog. Licno, ni u ludilu ne bih vozio u timu sa nekim nepoznatim. Kamion je ipak premali prostor po mom ukusu da u njemu konstantno budu dve osobe, odozgo sto ja oka ne sklopim u sleeper-u ako neko drugi vozi.

Medjutim za ljude koji voze bez single tesko da se po PS-u sa eLogom moze preci vise od 650 milja dnevno (i to kad ti svi uslovi idu u prilog sto se retko dogadja).

Posla ce svakako biti, samo je pitanje u kom smeru ce ici zarade... Da li ce firme podici placanje po milji ne bi li kompenzovali to sto vozaci imaju manje predjenih milja ili ce vozaci biti ti na kojima ce da se prelomi koplje, ostaje da se vidi. Niska cena goriva trenutno spasava situaciju, ali ako se cene vrate na one od pre 4-5 godina bice bas nezgodna situacija.