View Single Post
Staro 03.04.2016, 23:56
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik antonia175 Prikaz poruke
Ispričavam se unaprijed ako je netko već postavio ovakvo pitanje, nisam uspjela naci temu (u slucaju da postoji bila bih uzasno zahvalna da me uputite na to)

Naime, prijavila sam se (zajedno sa dugogodisnjim deckom) na DV2017. Međtuim postoje velike sanse da cu ici raditi na cruiser u 6. mjesecu ove godine, dakle mjesec dana nakon izvlačenja. Ugovor je na 6 mjeseci (dečko ostaje doma).

Ukoliko me/nas izvuku (planiramo se vjenčati u slucaju da izvuku jedno od nas dvoje) zanima me koji bi bio najpametniji potez što se tiče procedure?

Da li da šaljem normalno sve redom kao i da sam u drzavi, pa onda obavim liječnički dok sam na brodu a ambasadu zamolim da mi intervju stave nakon sto se vratim (ukoliko nas uopce dopadne termin prije toga?)

hvala unaprijed na svim informacijama
Procedura je sledeca:
- Ukoliko ugledate radosnu vest da ste izvuceni, na istoj stranici stajace vas broj. U zavisnosti od visine broja odvija se dalji proces.
- Tek od oktobra pocinju intervjui za generaciju DV2017. Termin vaseg intervjua zavisice od visine broja i datuma slanja obrasca DS260.
- Ako je vas broj nizak (do 10000), a zelite da intervju zavrsite tek nakon novembra, moj savet je da obrazac posaljete malo kasnije (jul/avgust) sto ce samo po sebi prolongirati datum intervjua.
- Ako je broj visok mozete poslati obrazac i odmah (maj/jun), jer termin intervjua svakako nećete imati pre nego sto vas broj postane current.
- Da li je vas broj current (dosao na red), pratite u Vissa Buletin-u (dokumentu koji izlazi svakog meseca).
- Lekarski pregled ne mozete obaviti pre nego sto dobijete datum intervjua. Tek nakon dobijanja datuma mozete ga obaviti iskljucivo u ustanovi koju ambasada SAD naznaci za tu namenu.

Dakle najpre sacekajte da budete izvuceni, a ostalo je vrlo jednostavno resivo, i ne vidim da biste imali bilo kakvih problema oko procedure.

Srecno!

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote