Citat:
Prvobitno poslao korisnik antonia175
ok, to mi ima smisla  )))
ako sam dobro razumijela, nije nikakav problem kasnije poslati obrazac? u smislu da mozda ne dodjemo uopce na red jer smo kasno poslali?
hvala puno na objasnjenju! 
|
Tako je. Ipak to ne znaci bas da obrazac saljete u junu naredne godine. Do kraja decembra meseca recimo je sasvim ok.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture
Moze da bude problem ako previse dugo cekate, jer moze da se "potrosi" broj viza koje se dele. Uvek se u maju izvuce vise potencijalnih dobitnika viza nego sto ih se podeli, jer neko nece da nastavi proces, neko ce biti i odbijen zbog raznih legitimnih razloga... Dakle, ne cekajte bas puno.
|
Mala je verovatnoca da se ovako nesto desi, ako malo dublje analizirate proces videcete da se to moze desiti samo nekome sa veoma visokim brojem i to uglavnom zbog AP-a, ne stizanja na red i sl. Ja sam poslala u drugoj polovini oktobra i nije imalo apsolutno nikakav uticaj na termin (evo za par nedelja cekam intervju). Termin slanja DS mnogo vise utice na niske brojeve, gde dva coveka sa slicnim brojem mogu imati i po 3 - 4 meseca razlike u terminu intervjua, zato sto je jedan poslao recimo u maju, a drugi u avgustu. Po meni to igra ulogu samo ako vam je bitno da sto pre odete.
Imate slucaj ovde na forumu da je lik poslao DS u maju naredne godine i vrlo brzo su mu zakazali intervju,sve proslo bez problema.
Veci broj ljudi se izvuce jer statisticki broj onih koji se ne odazovu nije uopste mali. Ako pogledate CEAC podatke videcete upravo to.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pozdravizSa
- u nekim skorijim post-ovima (za DV-2015/2016) kazu da nema vise koverti vec da se sve popunjava elektronski. Ako neko ima iskustva, bilo bi lijepo da podijeli sa nama.
|
Tacno, nema vise nikakvih koverti.
Mnogo nas sa foruma ima iskustva sa tim i velikodusno smo ga podelili na raznim temama ovog foruma. Potrebno je samo da malo prelistate forum jer je besmisleno to ponavljati.
Citat:
- ako se desi da me selektuju, itd... i trebam im dati americku adresu na koju zelim da mi stigne socijalni broj ili tako nesto, ja im mogu dati adresu moje rodbine koja zivi u Kentucky-u jer jedino njih imam u US. Jesam li ja primorana ostati u Kentucky-u neko odredjeno vrijeme nakon sto dobijem taj broj?
|
Niste primorani cak ni da odete na datu adresu. Adresa je samo formalnost.
Citat:
- sto se tice ljekarskog pregleda, ja imam problem sa vidom (kao mala sam trebala da nosim naocale, medjutim nisam htjela  tako da mi je zivac na lijevom oku ostao nerazvijen i na to oko vidim samo 20%. Na desno oko vidim savrseno, i niko nikada nije primjetio da nesto nije uredu, niti ja primjetim, vidim kao i svaka druga osoba). Da li bi mi to predstavljalo neki problem?
|
Vase stanje ne predstavlja nikakav problem.
Srecno!