Citat:
Prvobitno poslao korisnik b.p.
Pozdrav svima! I srecno svima! 
Da li se otprilike zna koliko se ljudi iz Srbije prijavilo ove godine? Pretpostavljam da ce izvuci izmedju 250-300... mozda se i varam.
|
Za DV2016 izvučeno je 283 osobe (tao je bar pisalo na FB stranici konzularnog odeljenja ambasade SAD-a). Mislim da sam negde ranije naišla i na brojeve za BiH 92, Hrvatsku 62, Makedoniju 258, Kosovo 244, ali nikako ne mogu da pronađem izvor sada pa uzmite ovo sa rezervom.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik b.p.
Uzgred da pitam, sta se desava s ovim blogom vrhunski.blogspot.com?
|
E to se i ja već neko vreme pitam... Ako neko od starijih članova ima kontakt sa vrhunskim, neka mu javi da bi rado čitali njegov blog ako je moguće!
Citat:
Prvobitno poslao korisnik DzokicaMicev
. I naravno zato je I ovaj forum ovde I ima sve informacije koje nam trebaju da razmislimo dali smo spremni za taj novi pocetak jer ipak proces od izvlacenja pa do prvog posla je tezak I trazi sredstva I to dobra, tako ko nije spreman na sve to mislim da ne bi trebao da uzima sansu nekom drugom. Ja licno poznajem dvoje ljudi koji su bili uzvuceni I nakon toga kad su videli da im treba oko 10.000$ odmah su se otkazali. Znaci uzeli su sansu nekom ko je spreman da zrtvuje sve to.
|
Idalje mi je misterija kako većina ljudi dolazi do zaključka da neko može nekome da "zauzme" mesto?
Ljudi matematika je prosta, USCIS ima sjajnu bazu podataka i vrlo jednostavno uračuna u broj izvučenih procenat ljudi koji će odustati! To je sasvim normalno, život se menja, proces traje. Upravo to je razlog zbog koga se
svake godine izvuče mnogo više od 50 000 ljudi. Za DV 2016 izvučeno je neto više od 91000 ako me pamćenje dobro služi, a nekih godina se izvlačilo i više nego duplo.
Niko dakle
ne može nekome da zauzme mesto, jer na kraju se uvek izda 50 000 viza. To što je neko odustao od svoje šanse nakon izvlačenja, samo pruža šansu izvučenoj osobi sa visokim brojem (koja ne bi stigla na red) da ipak dobije svoju vizu.
Da se hipotetički ne prijave ti ljudi koji bi odustali, procenat izvučenih bi bio manji i to je to. Nadam se da je sada jasnije.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Duba
Fiskalna 2015. godina bi trebala biti godina u kojoj smo se svi mi prijavili za DV-2017, ako sam ja razumio,
|
Fiskalna godina kada govorimo o DV programu kreće oktobra, tako da konkretno 2015 fiskalna godina označava period od oktobra 2014 zaključno sa septembrom 2015. Evo na stranici VB skrolujte na FY 2016 i videćete visa bulletin-e za period od oktobra 2015 do sada.
https://travel.state.gov/content/vis.../bulletin.html