Tema: Dv-2017
View Single Post
Staro 30.04.2016, 00:04
ztp ztp je offline
Drug član

Datum prijave: 28.09.2015
Arrow

Nama je ovo prva (jedna) prijava. Imam rodicu u Americi koja mi je možda čak i prije 5 godina savjetovala da se prijavimo na GCL. Imala sam jaku želju i tada (kao i sada) da odem iz ove naše ''divne'' države BiH. Ali...razlog zašto se nisam prijavljivala na lutriju je totalno glup ali tako je...apsolutno nisam znala niti jednu riječ na engleskom a zbog stalnih danonoćnih poslova-iscrpnog rada nisam imala vremena ni učiti.

U posljednje dvije godine počela sam učiti engleski i prijavili smo se za DV 2017. Ja i dalje nisam progovorila engleski ali je ogromna ralika izmedju tada i sada .

Imam veliku želju, kao i mnogi drugi ovdje, da odemo u USA. Znam da nigdje nije lako i da u USA treba da se radi, ali mi koji i ovdje radimo ne bi imali neku posebnu promjenu jer ''crnčimo'' ovdje pa onda bolje tamo...

Moj zaključak je da trebamo učiti engleski (iako sada opet nemam vremena za učenje) jer bez jezika uuuuffff...bilo bi gadno ali opet kontam i ko ne zna jezik nakon saznanja da je izvučen može se posvetiti učenju i da se može solidno savladati u tom periodu do odlaska.

Hm, mi kada bi bili ''selected'' ja bih odmah ''napustila'' pola poslova (iako bi i tada trebalo raditi više nego sada jer treba novac da se ode)...i učilaaa jezik.

A da mi je svejedno...pa i nije, jaka želja je jača od moje svijesti ali još sve to držim pod kontrolom .
Rrezultati se bliže pa mi ovo dodje kao ispit na faksu

Svim učesnicima DV 2017 srećno 03.05.2016.god.!
Reply With Quote