Citat:
Prvobitno poslao korisnik sober
uskoro me ocekuje razgovor u ambasadi interesuje me da li mi moze neko reci da li na razgovoru postavljaju pitanja o clanovima porodice? ovo pitam jer mi mladji brat ilegalno u americi. istekla mu turisticka viza pre mesec dana.
|
Pa ja mislim da ne bi trebalo da bude problema ukoliko si ozenjen/udata jer onde pise da u porodicu spada suprug/a i deca ako ih imas. E sad ako si single, mozda te i pitaju u kontekstu zasto ides sam i koga imas ovde. Ne secam se da je bilo gde u dokumentima pisalo bilo sta za brata/sestru.
A ako mislis da imaju dokumentaciju da je on jos tamo pa da proveravaju na osnovu toga, moje misljenje je da je to moguce ali ne mora da znaci da ce to uraditi. Ovo kazem zato sto sam 3 puta odlazio i vracao se i sva 3 puta su me zvali da pitaju kad sam dosao do kad mi je bila viza i zasto sam ostao duze (ako sam ostajao) i to je sve.
Esad, ti mozes da im kazes (ako pitaju) da je upisao fax,neku skolu engleskog ili tako nesto.
Ovo je samo moje misljenje i nadam se da ce da pomogne makar malo a ne mora da znaci da ce biti kako sam napisao.
Kad ti je intervju?
Pozdrav